OV Expo niet geraakt door coronamaatregelen, veiligheid staat voorop

De aangescherpte coronamaatregelen hebben op dit moment geen gevolgen voor OV Expo en het OV Expo Congres 2020. De beperking op het aantal mensen dat een bijeenkomst mag bezoeken geldt niet voor zakelijke bijeenkomsten als congressen en beurzen. Bovendien neemt de organisatie allerlei maatregelen om te zorgen dat iedereen op 8 oktober veilig kan deelnemen.

Op de speciale pagina veilig naar de vakbeurs staat meer informatie over wat er allemaal wordt gedaan om dat veilige bezoek aan beurs en congres mogelijk te maken. Zo geven mensen die zich hebben aangemeld kort voor het evenement aan in welke van de twee tijdslots ze naar Expo Houten willen komen. Er zijn bredere paden met eenrichtingsverkeer en er staan diverse zuilen met desinfecteermiddel voor de handen op de beursvloer. Het geheel is verdeeld in zones voor lopen en praten, zodat er wel gewoon maar met anderhalve meter onderlinge afstand kan worden bijgepraat.

Congres op anderhalve meter
Voor het OV Expo Congres geldt dat dit niet in een vaste zaal wordt gehouden, maar dat de congresruimte in een aparte beurshal wordt gemaakt. Dat maakt het mogelijk om alle stoelen op voldoende afstand van elkaar te zetten. Het betreden en verlaten van de zaal gaat per rij en de congresdeelnemers hebben hun pauze op een apart deel van de beursvloer. Bovendien wordt het congres ook als webinar aangeboden. Wie liever niet naar Houten komt, kan zo dus toch deelnemen. Alle inschrijvers ontvangen na afloop een link waarmee het congres terug kan worden bekeken. Aanmelden voor deelname aan beurs of congres kan op deze pagina.

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld. De… Lees verder ›

‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën. Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en… Lees verder ›