Expo Houten

OV Expo niet geraakt door coronamaatregelen, veiligheid staat voorop

De aangescherpte coronamaatregelen hebben op dit moment geen gevolgen voor OV Expo en het OV Expo Congres 2020. De beperking op het aantal mensen dat een bijeenkomst mag bezoeken geldt niet voor zakelijke bijeenkomsten als congressen en beurzen. Bovendien neemt de organisatie allerlei maatregelen om te zorgen dat iedereen op 8 oktober veilig kan deelnemen.

Op de speciale pagina veilig naar de vakbeurs staat meer informatie over wat er allemaal wordt gedaan om dat veilige bezoek aan beurs en congres mogelijk te maken. Zo geven mensen die zich hebben aangemeld kort voor het evenement aan in welke van de twee tijdslots ze naar Expo Houten willen komen. Er zijn bredere paden met eenrichtingsverkeer en er staan diverse zuilen met desinfecteermiddel voor de handen op de beursvloer. Het geheel is verdeeld in zones voor lopen en praten, zodat er wel gewoon maar met anderhalve meter onderlinge afstand kan worden bijgepraat.

Congres op anderhalve meter
Voor het OV Expo Congres geldt dat dit niet in een vaste zaal wordt gehouden, maar dat de congresruimte in een aparte beurshal wordt gemaakt. Dat maakt het mogelijk om alle stoelen op voldoende afstand van elkaar te zetten. Het betreden en verlaten van de zaal gaat per rij en de congresdeelnemers hebben hun pauze op een apart deel van de beursvloer. Bovendien wordt het congres ook als webinar aangeboden. Wie liever niet naar Houten komt, kan zo dus toch deelnemen. Alle inschrijvers ontvangen na afloop een link waarmee het congres terug kan worden bekeken. Aanmelden voor deelname aan beurs of congres kan op deze pagina.

Meer nieuws

Call for Papers: denk mee met het OV Expo Congres ’21

Een verplaatsing beperkt zich allang niet meer van halte naar halte. Deze ontwikkeling van openbaar vervoer naar publieke mobiliteit is niet meer terug te draaien. Toch worden nog veel doelgroepen gemist. Hoe zorg je ervoor dat het OV voor iedereen toegankelijk is en aantrekkelijk wordt? Wie laten het OV nu eigenlijk links liggen en waarom?… Lees verder ›

OV Expo ’21 op 16 september in Expo Houten

OV Expo ’21 vindt plaats op donderdag 16 september in Expo Houten. Het wordt een actieve netwerkdag voor de openbaar vervoer- en touringcarsector met een vakbeurs, interessante workshops en het OV Expo Congres. OV Expo ’21 wordt georganiseerd door vakblad OVPro.nl en is de opvolger van het tweejaarlijkse evenement BusVision. Tijdens de vorige editie in… Lees verder ›

Terugblik: dit was het OV Expo Congres 2020

De coronacrisis betekent niet het einde van het openbaar vervoer, dat inmiddels veel meer omvat dan een voertuig op een vaste lijn. Er was voldoende gespreksstof tijdens het OV Expo Congres 2020. De OV-sector bevindt zich weliswaar in een periode vol uitdagingen, maar die biedt zeker ook perspectief. Een verslag van de hoogtepunten uit de… Lees verder ›