OV Expo niet geraakt door coronamaatregelen, veiligheid staat voorop

De aangescherpte coronamaatregelen hebben op dit moment geen gevolgen voor OV Expo en het OV Expo Congres 2020. De beperking op het aantal mensen dat een bijeenkomst mag bezoeken geldt niet voor zakelijke bijeenkomsten als congressen en beurzen. Bovendien neemt de organisatie allerlei maatregelen om te zorgen dat iedereen op 8 oktober veilig kan deelnemen.

Op de speciale pagina veilig naar de vakbeurs staat meer informatie over wat er allemaal wordt gedaan om dat veilige bezoek aan beurs en congres mogelijk te maken. Zo geven mensen die zich hebben aangemeld kort voor het evenement aan in welke van de twee tijdslots ze naar Expo Houten willen komen. Er zijn bredere paden met eenrichtingsverkeer en er staan diverse zuilen met desinfecteermiddel voor de handen op de beursvloer. Het geheel is verdeeld in zones voor lopen en praten, zodat er wel gewoon maar met anderhalve meter onderlinge afstand kan worden bijgepraat.

Congres op anderhalve meter
Voor het OV Expo Congres geldt dat dit niet in een vaste zaal wordt gehouden, maar dat de congresruimte in een aparte beurshal wordt gemaakt. Dat maakt het mogelijk om alle stoelen op voldoende afstand van elkaar te zetten. Het betreden en verlaten van de zaal gaat per rij en de congresdeelnemers hebben hun pauze op een apart deel van de beursvloer. Bovendien wordt het congres ook als webinar aangeboden. Wie liever niet naar Houten komt, kan zo dus toch deelnemen. Alle inschrijvers ontvangen na afloop een link waarmee het congres terug kan worden bekeken. Aanmelden voor deelname aan beurs of congres kan op deze pagina.

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›