Expo Houten

Veilig naar de vakbeurs

Wij kijken ernaar uit u weer te verwelkomen tijdens OV Expo ’21! Er gaat niks boven de kracht van fysieke verbinding in deze moeilijke tijden. Uiteraard organiseren wij OV Expo en het OV Congres op een veilige en verantwoorde manier. De veiligheid van al onze bezoekers en personeel staat voorop.

We zijn volop bezig met de veiligheidsmaatregelen voor een verantwoorde beursdeelname. Hierin houden wij rekening met het bewaren van gepaste afstand, het scheiden van bezoekersstromen en zullen we zorgen voor goede hygiëne. Om de veiligheid van bezoekers, exposanten en organisatie zo goed mogelijk te garanderen zullen wij ons ten aller tijden aan de dan geldende richtlijnen van het RIVM houden.

Het is belangrijk dat we deze met elkaar in acht nemen. De maatregelen zijn gekozen om de veiligheid te garanderen, maar maken het tegelijkertijd heel goed mogelijk om het beursbezoek, de kennisoverdracht en het netwerken optimaal te laten plaatsvinden. We hebben een sterk concept neer gezet, waarbij de richtlijnen gesteld door de overheid natuurlijk centraal staan. Uiteraard zullen we de ontwikkelingen nauw in de gaten houden en de maatregelen aanpassen naar de omstandigheden.

Wij houden tijdens OV Expo en het OV Congres rekening met de volgende maatregelen. 

WALK & TALK-zones
Op de beursvloer vindt u op de vloer twee kleuren terug. In de zwarte TALK-zones (waaronder ook alle stands) kunt u elkaar in een ruime opzet spreken. De groene WALK-paden bieden alle ruimte bieden om zonder tegenliggers rustig een ronde over de beursvloer te maken.
Eenrichtingsverkeer
De gehele beursvloer is opgebouwd uit éénrichtingspaden, zodat u kan wandelen zonder tegenliggers. Als u van route wilt veranderen, gebruikt u de zwarte TALK-zones om de route te bepalen. Als tip geven we mee: stel vooraf uw looproute samen voor een efficiënt beursbezoek.
Anderhalve meter afstand
De gangpaden, stands en congreszalen zijn allemaal ingericht zodat u als bezoeker altijd anderhalve meter afstand kunt houden. Gun elkaar de ruimte en zorg dat deze afstand ook wordt gewaarborgd. Tijdens het OV Congres zullen de stoelen op 1,5 meter afstand geplaatst worden en zullen deelnemers vaste zitplaatsen krijgen.
 

Hygiëne
Hoewel handen schudden helaas nog niet tot de mogelijkheden behoort, zorgen we er wel voor dat de handen en de rest van de beursvloer goed gedesinfecteerd kunnen worden door desinfectiezuilen bij de entree, verspreid over de beursvloer en op alle stands te plaatsen en extra schoonmaakmomenten van alle openbare ruimtes.
De lunch zal, indien nodig, apart verpakt worden.

De basisregels blijven van kracht tijdens OV Expo en het OV Congres. Wij vragen aan u als gast u te houden aan de richtlijnen die gesteld zijn door het RIVM.

  • Houd minimaal 1,5 meter afstand
  • Zorg voor goede hygiëne
  • Was regelmatig de handen
  • Hoest en nies aan de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze gelijk weg
  • Schud geen handen
  • Blijf thuis bij milde verkoudheidsklachten zoals snotteren, hoesten, keelpijn of koorts
  • Blijf thuis als je huisgenoten hebt met koorts

* maatregelen worden continue bijgesteld aan de door de overheid gestelde richtlijnen.

Nationaal Evenementenplan

Het Eventplatform en de Alliantie van Evenementenbouwers hebben het Nationale Evenementenplan gepresenteerd om sneller uit de coronacrisis te komen en evenementen weer verantwoord te kunnen organiseren. Dit plan om live evenementen en congressen vanaf 1 juli 2021 weer te laten plaatsvinden houdt rekening met de nieuwste ontwikkelingen rondom vaccinatie, gaat uit van learnings vanuit de Fieldlabs en de belofte van sneltesten deze zomer. U vindt hier meer informatie over het Nationale Evenementenplan.