Ebusco versterkt busvloot met grote order Noorwegen

Busbouwer Ebusco heeft een contract gesloten met Nobina voor 76 Ebusco 3.0 bussen. De levering van deze bussen is gepland voor eind 2023. Met dit contract versterkt Ebusco zijn positie in Noorwegen aanzienlijk.

“Als de grootste openbare vervoersmaatschappij met de grootste elektrische bussen vloot in de Scandinavische regio, zijn wij zeer geïnteresseerd in de ontwikkeling van nieuwe duurzame bussen, technologie en materialen van Ebusco”, zegt Jens Råsten, Fleet Manager bij de Nobina Group. “Ook in de verbeterde Europese productiemogelijkheden van Ebusco voor onze passagiers en PTA’s in de Scandinavische regio.”

Nobina, de grootste openbare vervoersmaatschappij in Scandinavië, is een terugkerende klant voor Ebusco. Deze Noorse order bestaat uit 22 Ebusco 3.0 bussen van 12 meter en 54 Ebusco 3.0 bussen van 18 meter. Met deze 76 bussen erbij komt het totale aantal Ebusco-bussen van Nobina op 176. Voor Nobina is dit de eerste keer dat ze Ebusco-bussen in Noorwegen gaan gebruiken; de vorige orders waren allemaal voor Denemarken.

De 76 Ebusco 3.0-bussen zullen worden ingezet voor de openbaarvervoersautoriteit Ruter in Noorwegen en zullen in en rond Oslo rijden.

Vaste klant

“In 2014, toen Ebusco net begon, toonde Noorwegen al concrete interesse en durfde het zijn ambities rond duurzaamheid kracht bij te zetten door te investeren in elektrische bussen”, zegt Peter Bijvelds, CEO van Ebusco. “Het is geweldig om te zien dat we, in lijn met onze groeiambities, nu een substantieel contract tekenen voor de levering van onze bussen met onze vaste klant Nobina.”

De Ebusco 3.0 is genomineerd voor de OV Innovatieprijs. Andere genomineerden bekijken en stemmen kan hier. De prijs wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 in Houten op 6 oktober. Ebusco is op de Expo ook aanwezig met een team om alle vragen over de Ebusco 3.0 te beantwoorden. Registreer hier

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›