Download het gratis OV Expo Magazine

Het is bijna zover: OV Expo ‘22. In Houten komen op 6 oktober tijdens dit evenement alle belangrijke partijen in de OV-sector samen. Om alvast in de stemming te komen voor dit evenement is een speciaal magazine samengesteld. De gebundelde artikelen raken allemaal aan de uitdagingen en innovaties in de OV-sector en is hier gratis te downloaden. 

De volgende thema’s komen in het speciale magazine aan bod: populariteit van elektrische bussen, BRT-concept, kortingsacties in het OV en de Slimme Tram van de RET.

De OV Expo ’22 heeft een vol programma van hoogwaardige workshops, een netwerkborrel en een netwerkdiner. Ook zal een interactief panelgesprek plaatsvinden tussen belangrijke partijen in de OV-sector. Daarnaast wordt ook de OV-innovatieprijs uitgereikt. De genomineerden daarvoor kun vind je hier.

Daarnaast is het tijdens de vakbeurs mogelijk om in gesprek te gaan met leveranciers, dienstverleners en professionals uit de sector. Onder andere Van Hool, Heliox, VDL Bus & Coach en Ebusco zijn aanwezig. De beursvloer is open van 9.30 tot 18.00 uur.

Bent u nog niet aangemeld? Deelname aan de vakbeurs is in de meeste gevallen gratis, dus meld u nu aan!

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›