Dit zijn de exposanten en workshops op OV Expo ’21

Expo Houten is donderdag 16 september het decor van OV Expo ’21. Op beursvloer is er eindelijk weer plek voor nieuwe ontmoetingen, de broodnodige uitwisseling van kennis en de tentoonstelling van innovaties in de OV-sector.

Exposanten zijn onder meer CaetanoBus, Ebusco, VDL, Everfuel, Dubbeldam en Heliox. In totaal zullen bijna twintig verschillende exposanten hun nieuwste producten, technieken en diensten tonen en demonstreren. Deelname aan OV Expo ’21 is in de meeste gevallen gratis.

Workshops
Zoals elk jaar staan er nu interessante en leerzame workshops op het programma. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van waterstof tot bandenspanning.

Op het programma staan de volgende workshops:

  • Productie en distributie van waterstof – Everfuel
  • Slimme laadinfra voor elektrische busvloot – Heliox
  • Bandenspanning – Impaqed Products
  • Waterstof-elektrisch competitiever dan batterij-elektrisch? – Han van der Wal

De workshops vinden plaats vanaf 10.00 uur. Elke workshop duurt circa 45 minuten. In het workshopprogramma staan de precieze tijdstippen en meer details over de verschillende sessies.

OV Congres
Tijdens OV Expo zal ook het OV Congres ’21 plaatsvinden. Hier wordt gesproken over de transitie van openbaar vervoer naar publieke mobiliteit. Het doel is om de toegankelijkheid en inclusiviteit van het OV te verbeteren en op zoek te gaan naar oplossingen om ook niet-reizigers in de bus, trein, tram of metro te krijgen. Bekijk het congresprogramma voor alle sprekers.

Veiligheid
Uiteraard wordt de dag op een veilige en verantwoorde manier georganiseerd. De veiligheid van alle bezoekers en het personeel staat voorop. Alle veiligheidsmaatregelen zijn hier te lezen. Alleen voor het OV Congres zal een beperkte capaciteit gelden.

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld. De… Lees verder ›

‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën. Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en… Lees verder ›