Expo Houten

Dit zijn de exposanten en workshops op OV Expo ’21

Expo Houten is donderdag 16 september het decor van OV Expo ’21. Op beursvloer is er eindelijk weer plek voor nieuwe ontmoetingen, de broodnodige uitwisseling van kennis en de tentoonstelling van innovaties in de OV-sector.

Exposanten zijn onder meer CaetanoBus, Ebusco, VDL, Everfuel, Dubbeldam en Heliox. In totaal zullen bijna twintig verschillende exposanten hun nieuwste producten, technieken en diensten tonen en demonstreren. Deelname aan OV Expo ’21 is in de meeste gevallen gratis.

Workshops
Zoals elk jaar staan er nu interessante en leerzame workshops op het programma. Deze sessies op de beursvloer kunnen gratis worden bijgewoond door deelnemers aan de vakbeurs. Tijdens de workshops kom je meer te weten over belangrijke ontwikkelingen in de taxibranche. De thema’s variëren van waterstof tot bandenspanning.

Op het programma staan de volgende workshops:

  • Productie en distributie van waterstof – Everfuel
  • Slimme laadinfra voor elektrische busvloot – Heliox
  • Bandenspanning – Impaqed Products
  • Waterstof-elektrisch competitiever dan batterij-elektrisch? – Han van der Wal

De workshops vinden plaats vanaf 10.00 uur. Elke workshop duurt circa 45 minuten. In het workshopprogramma staan de precieze tijdstippen en meer details over de verschillende sessies.

OV Congres
Tijdens OV Expo zal ook het OV Congres ’21 plaatsvinden. Hier wordt gesproken over de transitie van openbaar vervoer naar publieke mobiliteit. Het doel is om de toegankelijkheid en inclusiviteit van het OV te verbeteren en op zoek te gaan naar oplossingen om ook niet-reizigers in de bus, trein, tram of metro te krijgen. Bekijk het congresprogramma voor alle sprekers.

Veiligheid
Uiteraard wordt de dag op een veilige en verantwoorde manier georganiseerd. De veiligheid van alle bezoekers en het personeel staat voorop. Alle veiligheidsmaatregelen zijn hier te lezen. Alleen voor het OV Congres zal een beperkte capaciteit gelden.

Meer nieuws

Ebusco toont composieten bus op OV Expo ’21

De composieten Ebusco 3.0 moet zijn debuut in het Nederlandse openbaar vervoer nog maken, maar is op 16 september al te zien op OV Expo ’21. Mede door de composieten body rijdt het in Nederland ontwikkelde en geproduceerde voertuig tot 575 kilometer op één lading. Niet beperkt door een verleden dat afhankelijk is van fossiele… Lees verder ›

Eén pensioenfonds voor OV en spoorwegen

Sinds april 2020 hebben openbaar vervoer en spoorwegen één gezamenlijk pensioenfonds: het Pensioenfonds Rail & OV. Op donderdag 16 september kan op OV Expo ’21 kennis worden gemaakt met dit nieuwe fonds. Rail & OV is ontstaan vanuit de gedachte dat de sectoren OV en spoorwegen steeds meer vervlochten raken. Eén gezamenlijk pensioenfonds werd daarom… Lees verder ›

‘Deur-tot-deurreis is een mooie term, maar moet nu concreet worden’

Een spoorvervoerder die met zijn tijd meegaat, denkt niet alleen in treinen. De reiziger van nu en straks wil reizen op de manier die op dat moment het beste uitkomt. NS beweegt zich daarom van een treinbedrijf naar een breder mobiliteitsbedrijf, maar wat houdt dat precies in? De spoorvervoerder zette de transitie twee jaar geleden… Lees verder ›