Expo Houten

Kara Livingston Keolis

‘Kan Mobility as a Service de mobiliteitsgewoonten van reizigers veranderen? Op het BusVision Congres kunnen vervoerders en overheden leren hoe ze moeten omgaan MaaS en nieuwe mobiliteitsdiensten.’

Kara Livingston
Head Innovative Solutions Keolis Group

Ketenmobiliteit is alleen te realiseren met OV-data

Vervoerders en overheden kunnen niet achterover leunen als het gaat om OV-data en ketenreizen. OV, auto, taxi, deelauto’s en deelfietsen zijn namelijk al in grote getallen in de maatschappij aanwezig. Het efficiënt koppelen van al die modaliteiten en de beschikbare publieke data blijkt echter een uitdaging. De eerste ‘ketenconcessies’ komen er, maar het is niet voldoende om die ketenreis alleen binnen één concessie te regelen. Reizigers beperken zich namelijk niet tot concessiegrenzen.

Om de modal shift van auto naar OV te realiseren is het van groot belang dat in heel Nederland alle modaliteiten aan elkaar worden aangesloten. Alleen door de aanwezige reizigersdata onderling te delen en die op de juiste manier te analyseren, kan er echt een optimale reis worden gecreëerd voor de reiziger. Dan staat niet langer het aanbod van de vervoerder of de eis van de concessieverlener centraal, maar de wens van de gebruiker. Leer en discussieer hierover tijdens het BusVision Congres op donderdag 11 oktober 2018.

Registreren Download Congresbrochure

‘‘Goed OV-beleid vereist kennis over reizigersstromen.’ Daarover spreek ik om 14.15 uur.’

Freek Bos
Rover

Partners en sponsoren

BusVision Congres 2018 video update

Het BusVision Congres 2018 heeft als missie om kennis en ervaringen te delen, zodat we van elkaar kunnen leren. Op donderdag 11 oktober 2018 zullen daartoe diverse topsprekers hun visie en ervaringen presenteren aan de deelnemers van dit congres.

Inschrijving voor het BusVision Congres 2018

Wilt u op de hoogte worden gehouden over het BusVision Congres 2018 en de vakbeurs BusVision 2018? Meldt u dan nu aan voor de nieuwsbrief via onderstaande button.

Registreren Download Congresbrochure