Sprekers OV Congres ’21 bekend

Op weg naar het einde van de coronacrisis is het belangrijk om te kijken naar het OV-systeem van de toekomst. Er wordt al jaren gepraat over de transitie van openbaar vervoer naar publieke mobiliteit, maar hoe komen we tot een systeem dat alle reizigers bedient? En welke rol gaat het OV hierin spelen?

Deze en meer vragen worden op donderdag 16 september beantwoord tijdens het OV Congres ’21, dat in het teken staat van het toekomstperspectief van het openbaar vervoer. Het doel is om de toegankelijkheid en inclusiviteit te verbeteren en op zoek te gaan naar oplossingen om ook reizigers te bereiken die al voor corona de bus, trein, tram of metro links lieten liggen.

Congresprogramma

Het programma is inmiddels compleet. Deze sprekers zijn er in ieder geval bij:

  • Fleur Gräper van Koolwijk (provincie Groningen) over de transitie naar een publiek mobiliteitssysteem
  • Stephanie Akkaoui Hughes (De Verkeersonderneming) over het belang van geluk voor mobiliteit
  • Jeroen Fukken (NS) over de zoektocht naar de niet-reiziger
  • Taede Tillema (Rjksuniversiteit Groningen) over de perceptie van bereikbaarheid
  • Christel Mourik (MRDH) over de integratie van verschillende modaliteiten om steden bereikbaar te houden
  • Thea de Vries (Vervoerregio) over de toegankelijkheid van het OV
  • Raymond Huisman (Goudappel) over de transitie van het OV in de provincie Utrecht
  • Anne van der Veen (Over Morgen) over een eerlijker vervoerssysteem dankzij data-oplossingen

Dit zijn slechts enkele interessante sprekers. Bekijk hier voor het hele programma.

Vakbeurs

Parallel aan het congres wordt de vakbeurs OV Expo ’21 gehouden. Op de beursvloer tonen tientallen exposanten hun nieuwste producten en innovaties. Zo is het mogelijk om in gesprek te gaan over elektrische bussen, chauffeursstoelen, camerabeveiliging en hygiëne. Ook worden meerdere gratis workshops verzorgd over onder meer waterstof en bandenspanning.

De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel, om om informele wijze nieuwe contacten te leggen en de banden met bestaande relaties aan te halen. Ook staat er een netwerkdiner op de planning. De borrel en het diner vinden plaats onder voorbehoud van de dan geldende regels.

Voor het OV Congres geldt tot 16 augustus een vroegboekkorting. Deelname aan de vakbeurs is gratis voor vervoerders en overheden. Registreren kan via deze pagina.

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld. De… Lees verder ›

‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën. Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en… Lees verder ›