Sprekers OV Congres ’21 bekend

Op weg naar het einde van de coronacrisis is het belangrijk om te kijken naar het OV-systeem van de toekomst. Er wordt al jaren gepraat over de transitie van openbaar vervoer naar publieke mobiliteit, maar hoe komen we tot een systeem dat alle reizigers bedient? En welke rol gaat het OV hierin spelen?

Deze en meer vragen worden op donderdag 16 september beantwoord tijdens het OV Congres ’21, dat in het teken staat van het toekomstperspectief van het openbaar vervoer. Het doel is om de toegankelijkheid en inclusiviteit te verbeteren en op zoek te gaan naar oplossingen om ook reizigers te bereiken die al voor corona de bus, trein, tram of metro links lieten liggen.

Congresprogramma

Het programma is inmiddels compleet. Deze sprekers zijn er in ieder geval bij:

  • Fleur Gräper van Koolwijk (provincie Groningen) over de transitie naar een publiek mobiliteitssysteem
  • Stephanie Akkaoui Hughes (De Verkeersonderneming) over het belang van geluk voor mobiliteit
  • Jeroen Fukken (NS) over de zoektocht naar de niet-reiziger
  • Taede Tillema (Rjksuniversiteit Groningen) over de perceptie van bereikbaarheid
  • Christel Mourik (MRDH) over de integratie van verschillende modaliteiten om steden bereikbaar te houden
  • Thea de Vries (Vervoerregio) over de toegankelijkheid van het OV
  • Raymond Huisman (Goudappel) over de transitie van het OV in de provincie Utrecht
  • Anne van der Veen (Over Morgen) over een eerlijker vervoerssysteem dankzij data-oplossingen

Dit zijn slechts enkele interessante sprekers. Bekijk hier voor het hele programma.

Vakbeurs

Parallel aan het congres wordt de vakbeurs OV Expo ’21 gehouden. Op de beursvloer tonen tientallen exposanten hun nieuwste producten en innovaties. Zo is het mogelijk om in gesprek te gaan over elektrische bussen, chauffeursstoelen, camerabeveiliging en hygiëne. Ook worden meerdere gratis workshops verzorgd over onder meer waterstof en bandenspanning.

De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel, om om informele wijze nieuwe contacten te leggen en de banden met bestaande relaties aan te halen. Ook staat er een netwerkdiner op de planning. De borrel en het diner vinden plaats onder voorbehoud van de dan geldende regels.

Voor het OV Congres geldt tot 16 augustus een vroegboekkorting. Deelname aan de vakbeurs is gratis voor vervoerders en overheden. Registreren kan via deze pagina.

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›