OV Expo ’21 op 16 september in Expo Houten

OV Expo ’21 vindt plaats op donderdag 16 september in Expo Houten. Het wordt een actieve netwerkdag voor de openbaar vervoer- en touringcarsector met een vakbeurs, interessante workshops en het OV Expo Congres.

OV Expo ’21 wordt georganiseerd door vakblad OVPro.nl en is de opvolger van het tweejaarlijkse evenement BusVision. Tijdens de vorige editie in 2019 vonden meer dan 500 bezoekers hun weg naar Expo Houten, dat ook dit jaar weer de plek is om volop kennis uit te wisselen en om met elkaar netwerken en discussiëren. OV Expo is onmisbaar voor vervoerders, overheden en toeleveranciers.

Uiteraard houdt het team van OV Expo zich aan de dan geldende maatregelen om een veilige dag voor bezoekers en exposanten te faciliteren.

Netwerken

Op de vakbeurs zullen tientallen exposanten de nieuwste producten, technieken en diensten tonen en demonstreren. Nieuwe modellen bussen kunnen van binnen en buiten worden bekeken en verschillende aandrijfsystemen kunnen met elkaar worden vergeleken. Bovendien worden informatieve workshops verzorgd, waarvoor het programma momenteel wordt uitgewerkt. De eerste exposanten hebben hun deelname al bevestigd.

Tegelijkertijd met de beurs vindt ook het OV Expo Congres ’21 plaats, waarin wordt gekeken naar de toekomst van de OV-sector. Het OV kreeg niet voor niets een belangrijke rol toebedeeld in de verkiezingsprogramma’s. Maar wat moet er gebeuren om dit waar te maken? De sessies en het programma van het congres worden momenteel samengesteld. Houd hiervoor de congrespagina en OVPro.nl in de gaten.

Parallel aan Taxi Expo

Op donderdag 16 september vindt ook Taxi Expo ’21 plaats in Expo Houten. Dat is niet zonder reden. Taxi Expo is gericht op professionals in het kleinschalig personenvervoer en heeft daarmee veel raakvlakken met de OV-sector.

Deelname aan de vakbeurs is gratis voor vervoerders en overheden. Aanmelden is al mogelijk via de registratiepagina.

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›