OV Expo ’21 op 16 september in Expo Houten

OV Expo ’21 vindt plaats op donderdag 16 september in Expo Houten. Het wordt een actieve netwerkdag voor de openbaar vervoer- en touringcarsector met een vakbeurs, interessante workshops en het OV Expo Congres.

OV Expo ’21 wordt georganiseerd door vakblad OVPro.nl en is de opvolger van het tweejaarlijkse evenement BusVision. Tijdens de vorige editie in 2019 vonden meer dan 500 bezoekers hun weg naar Expo Houten, dat ook dit jaar weer de plek is om volop kennis uit te wisselen en om met elkaar netwerken en discussiëren. OV Expo is onmisbaar voor vervoerders, overheden en toeleveranciers.

Uiteraard houdt het team van OV Expo zich aan de dan geldende maatregelen om een veilige dag voor bezoekers en exposanten te faciliteren.

Netwerken

Op de vakbeurs zullen tientallen exposanten de nieuwste producten, technieken en diensten tonen en demonstreren. Nieuwe modellen bussen kunnen van binnen en buiten worden bekeken en verschillende aandrijfsystemen kunnen met elkaar worden vergeleken. Bovendien worden informatieve workshops verzorgd, waarvoor het programma momenteel wordt uitgewerkt. De eerste exposanten hebben hun deelname al bevestigd.

Tegelijkertijd met de beurs vindt ook het OV Expo Congres ’21 plaats, waarin wordt gekeken naar de toekomst van de OV-sector. Het OV kreeg niet voor niets een belangrijke rol toebedeeld in de verkiezingsprogramma’s. Maar wat moet er gebeuren om dit waar te maken? De sessies en het programma van het congres worden momenteel samengesteld. Houd hiervoor de congrespagina en OVPro.nl in de gaten.

Parallel aan Taxi Expo

Op donderdag 16 september vindt ook Taxi Expo ’21 plaats in Expo Houten. Dat is niet zonder reden. Taxi Expo is gericht op professionals in het kleinschalig personenvervoer en heeft daarmee veel raakvlakken met de OV-sector.

Deelname aan de vakbeurs is gratis voor vervoerders en overheden. Aanmelden is al mogelijk via de registratiepagina.

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld. De… Lees verder ›

‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën. Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en… Lees verder ›