Expo Houten

OV Expo ’21 op 16 september in Expo Houten

OV Expo ’21 vindt plaats op donderdag 16 september in Expo Houten. Het wordt een actieve netwerkdag voor de openbaar vervoer- en touringcarsector met een vakbeurs, interessante workshops en het OV Expo Congres.

OV Expo ’21 wordt georganiseerd door vakblad OVPro.nl en is de opvolger van het tweejaarlijkse evenement BusVision. Tijdens de vorige editie in 2019 vonden meer dan 500 bezoekers hun weg naar Expo Houten, dat ook dit jaar weer de plek is om volop kennis uit te wisselen en om met elkaar netwerken en discussiëren. OV Expo is onmisbaar voor vervoerders, overheden en toeleveranciers.

Uiteraard houdt het team van OV Expo zich aan de dan geldende maatregelen om een veilige dag voor bezoekers en exposanten te faciliteren.

Netwerken

Op de vakbeurs zullen tientallen exposanten de nieuwste producten, technieken en diensten tonen en demonstreren. Nieuwe modellen bussen kunnen van binnen en buiten worden bekeken en verschillende aandrijfsystemen kunnen met elkaar worden vergeleken. Bovendien worden informatieve workshops verzorgd, waarvoor het programma momenteel wordt uitgewerkt. De eerste exposanten hebben hun deelname al bevestigd.

Tegelijkertijd met de beurs vindt ook het OV Expo Congres ’21 plaats, waarin wordt gekeken naar de toekomst van de OV-sector. Het OV kreeg niet voor niets een belangrijke rol toebedeeld in de verkiezingsprogramma’s. Maar wat moet er gebeuren om dit waar te maken? De sessies en het programma van het congres worden momenteel samengesteld. Houd hiervoor de congrespagina en OVPro.nl in de gaten.

Parallel aan Taxi Expo

Op donderdag 16 september vindt ook Taxi Expo ’21 plaats in Expo Houten. Dat is niet zonder reden. Taxi Expo is gericht op professionals in het kleinschalig personenvervoer en heeft daarmee veel raakvlakken met de OV-sector.

Deelname aan de vakbeurs is gratis voor vervoerders en overheden. Aanmelden is al mogelijk via de registratiepagina.

Meer nieuws

Call for Papers: denk mee met het OV Expo Congres ’21

Een verplaatsing beperkt zich allang niet meer van halte naar halte. Deze ontwikkeling van openbaar vervoer naar publieke mobiliteit is niet meer terug te draaien. Toch worden nog veel doelgroepen gemist. Hoe zorg je ervoor dat het OV voor iedereen toegankelijk is en aantrekkelijk wordt? Wie laten het OV nu eigenlijk links liggen en waarom?… Lees verder ›

Terugblik: dit was het OV Expo Congres 2020

De coronacrisis betekent niet het einde van het openbaar vervoer, dat inmiddels veel meer omvat dan een voertuig op een vaste lijn. Er was voldoende gespreksstof tijdens het OV Expo Congres 2020. De OV-sector bevindt zich weliswaar in een periode vol uitdagingen, maar die biedt zeker ook perspectief. Een verslag van de hoogtepunten uit de… Lees verder ›

‘OV-sector kan door veranderd reisgedrag beter uit de crisis komen’

Massaal thuiswerken is inmiddels weer de norm, maar in de weken daarvoor gingen mensen weer vaker naar kantoor. Desondanks bleef het relatief rustig in het openbaar vervoer. Dat leverde waardevolle informatie op die kan worden gebruikt om de voormalige OV-reiziger in de toekomst weer terug te winnen. Hierover vertelt Vincent Wever van mobiliteitsadviesbureau Goudappel Coffeng… Lees verder ›