Nog minder dan een week tot het OV Expo Congres 2020

Over minder dan een week vindt het online OV Expo Congres 2020 plaats. Vanuit alle relevante kanten gaan sprekers op donderdagmiddag 8 oktober in gesprek over de toekomst van het openbaar vervoer. De coronacrisis biedt namelijk mogelijkheden om het systeem te verbeteren. Maar hoe kan het OV weer aantrekkelijk worden gemaakt? En hoe blijven regio en stadsrand bereikbaar?

De aangescherpte maatregelen om het snel oplopende aantal coronabesmettingen tegen te gaan, maakten het noodzakelijk dat het congres alleen nog online deelnemers heeft. Het OV Expo Congres vindt daarom niet plaats in Expo Houten, maar wordt op 8 oktober van 13.30 tot 16.30 uur verzorgd vanuit de studio van OVPro-uitgever ProMedia Group in Rotterdam. Bekijk hier het programma.

Afwisselende vorm
Het congres heeft nog steeds een afwisselende vorm met scherpe interviews, pitches en korte videoreportages. Sommige sprekers zijn in de studio aanwezig, terwijl anderen via een live-verbinding aan het woord zijn. Deelnemers krijgen via de chat de gelegenheid om mee te denken en vragen te stellen aan de sprekers. Die behandelen beide thema’s vanuit alle relevante kanten: werkgever, vervoerder, reiziger en politiek.

Onder meer de volgende sprekers komen op donderdag 8 oktober aan het woord.

  • Mustafa Amhaouch (CDA) – Welke rol speelt het Rijk bij de toekomst van het OV?
  • Marcel Sloot (CROW-KpVV) – Handreikingen voor alternatieve OV-vormen
  • Bob van Dam (D&B Gedrag) – Reizigers weer veilig het OV in krijgen
  • Harmen Krusemeijer (DTV Consultants) – Hoe laat je 40% van de wmo-reizigers overstappen op het OV?
  • Beide thema’s worden afgesloten met een rondetafeldiscussie.
  • Bekijk hier het volledige programma.

Aanmelden
Inschrijven voor deelname kan tot kort voor de start van het webinar. Ten opzichte van deelname in de congreszaal geldt voor de online deelname een gereduceerd tarief van 169 euro. Alle deelnemers krijgen na afloop een link toegestuurd om het programma in zijn geheel of in delen terug te kijken.

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›