Expo Houten

Nog minder dan een week tot het OV Expo Congres 2020

Over minder dan een week vindt het online OV Expo Congres 2020 plaats. Vanuit alle relevante kanten gaan sprekers op donderdagmiddag 8 oktober in gesprek over de toekomst van het openbaar vervoer. De coronacrisis biedt namelijk mogelijkheden om het systeem te verbeteren. Maar hoe kan het OV weer aantrekkelijk worden gemaakt? En hoe blijven regio en stadsrand bereikbaar?

De aangescherpte maatregelen om het snel oplopende aantal coronabesmettingen tegen te gaan, maakten het noodzakelijk dat het congres alleen nog online deelnemers heeft. Het OV Expo Congres vindt daarom niet plaats in Expo Houten, maar wordt op 8 oktober van 13.30 tot 16.30 uur verzorgd vanuit de studio van OVPro-uitgever ProMedia Group in Rotterdam. Bekijk hier het programma.

Afwisselende vorm
Het congres heeft nog steeds een afwisselende vorm met scherpe interviews, pitches en korte videoreportages. Sommige sprekers zijn in de studio aanwezig, terwijl anderen via een live-verbinding aan het woord zijn. Deelnemers krijgen via de chat de gelegenheid om mee te denken en vragen te stellen aan de sprekers. Die behandelen beide thema’s vanuit alle relevante kanten: werkgever, vervoerder, reiziger en politiek.

Onder meer de volgende sprekers komen op donderdag 8 oktober aan het woord.

Aanmelden
Inschrijven voor deelname kan tot kort voor de start van het webinar. Ten opzichte van deelname in de congreszaal geldt voor de online deelname een gereduceerd tarief van 169 euro. Alle deelnemers krijgen na afloop een link toegestuurd om het programma in zijn geheel of in delen terug te kijken.

Meer nieuws

Call for Papers: denk mee met het OV Expo Congres ’21

Een verplaatsing beperkt zich allang niet meer van halte naar halte. Deze ontwikkeling van openbaar vervoer naar publieke mobiliteit is niet meer terug te draaien. Toch worden nog veel doelgroepen gemist. Hoe zorg je ervoor dat het OV voor iedereen toegankelijk is en aantrekkelijk wordt? Wie laten het OV nu eigenlijk links liggen en waarom?… Lees verder ›

OV Expo ’21 op 16 september in Expo Houten

OV Expo ’21 vindt plaats op donderdag 16 september in Expo Houten. Het wordt een actieve netwerkdag voor de openbaar vervoer- en touringcarsector met een vakbeurs, interessante workshops en het OV Expo Congres. OV Expo ’21 wordt georganiseerd door vakblad OVPro.nl en is de opvolger van het tweejaarlijkse evenement BusVision. Tijdens de vorige editie in… Lees verder ›

Terugblik: dit was het OV Expo Congres 2020

De coronacrisis betekent niet het einde van het openbaar vervoer, dat inmiddels veel meer omvat dan een voertuig op een vaste lijn. Er was voldoende gespreksstof tijdens het OV Expo Congres 2020. De OV-sector bevindt zich weliswaar in een periode vol uitdagingen, maar die biedt zeker ook perspectief. Een verslag van de hoogtepunten uit de… Lees verder ›