Nog minder dan een week tot het OV Expo Congres 2020

Over minder dan een week vindt het online OV Expo Congres 2020 plaats. Vanuit alle relevante kanten gaan sprekers op donderdagmiddag 8 oktober in gesprek over de toekomst van het openbaar vervoer. De coronacrisis biedt namelijk mogelijkheden om het systeem te verbeteren. Maar hoe kan het OV weer aantrekkelijk worden gemaakt? En hoe blijven regio en stadsrand bereikbaar?

De aangescherpte maatregelen om het snel oplopende aantal coronabesmettingen tegen te gaan, maakten het noodzakelijk dat het congres alleen nog online deelnemers heeft. Het OV Expo Congres vindt daarom niet plaats in Expo Houten, maar wordt op 8 oktober van 13.30 tot 16.30 uur verzorgd vanuit de studio van OVPro-uitgever ProMedia Group in Rotterdam. Bekijk hier het programma.

Afwisselende vorm
Het congres heeft nog steeds een afwisselende vorm met scherpe interviews, pitches en korte videoreportages. Sommige sprekers zijn in de studio aanwezig, terwijl anderen via een live-verbinding aan het woord zijn. Deelnemers krijgen via de chat de gelegenheid om mee te denken en vragen te stellen aan de sprekers. Die behandelen beide thema’s vanuit alle relevante kanten: werkgever, vervoerder, reiziger en politiek.

Onder meer de volgende sprekers komen op donderdag 8 oktober aan het woord.

  • Mustafa Amhaouch (CDA) – Welke rol speelt het Rijk bij de toekomst van het OV?
  • Marcel Sloot (CROW-KpVV) – Handreikingen voor alternatieve OV-vormen
  • Bob van Dam (D&B Gedrag) – Reizigers weer veilig het OV in krijgen
  • Harmen Krusemeijer (DTV Consultants) – Hoe laat je 40% van de wmo-reizigers overstappen op het OV?
  • Beide thema’s worden afgesloten met een rondetafeldiscussie.
  • Bekijk hier het volledige programma.

Aanmelden
Inschrijven voor deelname kan tot kort voor de start van het webinar. Ten opzichte van deelname in de congreszaal geldt voor de online deelname een gereduceerd tarief van 169 euro. Alle deelnemers krijgen na afloop een link toegestuurd om het programma in zijn geheel of in delen terug te kijken.

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld. De… Lees verder ›

‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën. Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en… Lees verder ›