Alle sprekers OV Expo Congres zijn bekend

Het programma van het OV Expo Congres 2020 is compleet. Tijdens het congres op donderdag 8 oktober in Expo Houten gaan toonaangevende sprekers en vakgenoten met elkaar in debat over de toekomst van het openbaar vervoer.

Van 12.30 tot 17.00 uur komen twee onderwerpen uitgebreid aan bod. Eerst gaan de sprekers dieper in op de mogelijkheden om het OV weer aantrekkelijk te maken voor reizigers. Later wordt onder de loep genomen hoe de crisis kan worden aangegrepen om het openbaar vervoer op de dunne lijnen te verbeteren. Hoe houd je de regio en stadsrand bereikbaar, zeker als de coronacrisis blijft doorsudderen?

Onder meer de volgende sprekers delen vanuit een talkshowsetting hun expertise. Op de website van het congres staat het volledige programma en meer over hun bijdragen.

  • Niels van Oort (TU Delft) – Lessons learnt van Flex-OV-systemen
  • Rutger Schonis (D66) – Hoe moet het Rijk het OV ondersteunen in 2021?
  • Rob van der Bijl (Favas) – Vervoersarmoede voorkomen in dunbevolkte gebieden
  • Gosse Veenstra (OV-NL) – Hoe corona studenten uit de spits kreeg
  • Maurice Unck (RET) – Is het OV nog een optie voor woon-werkverkeer?
  • Bob van Dam (D&B Gedrag) – Reizigers weer veilig het OV in krijgen
  • May Offermans (CBS) – De cijfers: hoe druk is het in het OV?
  • Jan Derk van ’t Rot (MuConsult) – De successen en faalfactoren van de integratie tussen OV en wmo

Veilig en verantwoord
Het OV Expo Congres wordt een hybride evenement met zowel deelnemers in de zaal als online. Met diverse maatregelen zorgt de organisatie voor een veilige en verantwoorde deelname aan het congres en de bijbehorende vakbeurs OV Expo. Zo is het aantal deelnemers in de zaal beperkt en zorgen opstelling en routing ervoor dat er anderhalve meter afstand bewaard kan worden. Online deelnemers kunnen net als de aanwezigen in de zaal vragen stellen aan de sprekers en een bijdrage leveren aan de discussie.

Tickets voor het webinar zijn verkrijgbaar voor 169 euro. Deelname in de congreszaal kost voor vervoerders en overheden 199 euro. Aanmelden voor deelname kan op de registratiepagina van het congres.

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld. De… Lees verder ›

‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën. Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en… Lees verder ›