Alle sprekers OV Expo Congres zijn bekend

Het programma van het OV Expo Congres 2020 is compleet. Tijdens het congres op donderdag 8 oktober in Expo Houten gaan toonaangevende sprekers en vakgenoten met elkaar in debat over de toekomst van het openbaar vervoer.

Van 12.30 tot 17.00 uur komen twee onderwerpen uitgebreid aan bod. Eerst gaan de sprekers dieper in op de mogelijkheden om het OV weer aantrekkelijk te maken voor reizigers. Later wordt onder de loep genomen hoe de crisis kan worden aangegrepen om het openbaar vervoer op de dunne lijnen te verbeteren. Hoe houd je de regio en stadsrand bereikbaar, zeker als de coronacrisis blijft doorsudderen?

Onder meer de volgende sprekers delen vanuit een talkshowsetting hun expertise. Op de website van het congres staat het volledige programma en meer over hun bijdragen.

  • Niels van Oort (TU Delft) – Lessons learnt van Flex-OV-systemen
  • Rutger Schonis (D66) – Hoe moet het Rijk het OV ondersteunen in 2021?
  • Rob van der Bijl (Favas) – Vervoersarmoede voorkomen in dunbevolkte gebieden
  • Gosse Veenstra (OV-NL) – Hoe corona studenten uit de spits kreeg
  • Maurice Unck (RET) – Is het OV nog een optie voor woon-werkverkeer?
  • Bob van Dam (D&B Gedrag) – Reizigers weer veilig het OV in krijgen
  • May Offermans (CBS) – De cijfers: hoe druk is het in het OV?
  • Jan Derk van ’t Rot (MuConsult) – De successen en faalfactoren van de integratie tussen OV en wmo

Veilig en verantwoord
Het OV Expo Congres wordt een hybride evenement met zowel deelnemers in de zaal als online. Met diverse maatregelen zorgt de organisatie voor een veilige en verantwoorde deelname aan het congres en de bijbehorende vakbeurs OV Expo. Zo is het aantal deelnemers in de zaal beperkt en zorgen opstelling en routing ervoor dat er anderhalve meter afstand bewaard kan worden. Online deelnemers kunnen net als de aanwezigen in de zaal vragen stellen aan de sprekers en een bijdrage leveren aan de discussie.

Tickets voor het webinar zijn verkrijgbaar voor 169 euro. Deelname in de congreszaal kost voor vervoerders en overheden 199 euro. Aanmelden voor deelname kan op de registratiepagina van het congres.

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›