Deze onderwerpen staan centraal op het OV Expo Congres 2020

Hoe win je de reiziger terug in het OV? Welke kansen en knelpunten levert de integratie van OV en wmo-vervoer op? Deze twee thema’s staan centraal op het coronaproof OV Expo Congres 2020 op 8 oktober. Het congres is in Houten te bezoeken, maar het is vanwege de coronabeperkingen ook vanuit huis mee te beleven.

Hoe wordt het OV weer aantrekkelijk? Slechts tien procent, zoveel check-ins bleven er over op het dieptepunt van de coronacrisis. Nog steeds zijn niet alle reizigers terug. Velen van hen werken thuis of zijn overgestapt op de fiets of auto. Hoe win je hen terug? Die vraag wordt vanuit alle relevante kanten beantwoord: de werkgever, de vervoerder, de reiziger en de politiek.

Daarna gaan we over op de regio en randen van de stad. Hoe houd je die bereikbaar, zeker als de coronacrisis nog enige tijd door blijft sudderen? Er wordt al gewaarschuwd dat mogelijk lijnen worden geschrapt, terwijl in de afgelopen jaren al een trend zichtbaar was om lijnen te strekken. Welke alternatieven zijn er? Zijn er kansen voor een combinatie tussen wmo-vervoer en OV of andere vormen van flexvervoer?

Groter programma
Beide thema’s, die we behandelen van 12:30 tot 16:00 uur, vliegen we aan vanuit een talkshowsetting: met scherpe interviews, rondetafeldiscussies, pitches en korte reportages. Zo is de dag niet alleen interessant voor de deelnemer ter plaatse, maar ook voor wie thuis meekijkt.

Het OV Expo Congres is onderdeel van een groter programma. Struin langs de tientallen stands van OV Expo en Taxi Expo of volg in de ochtend het Nationaal Congres Contractvervoer. Het congres wordt bovendien gestart met een netwerkmoment, zodat de deelnemers de tijd hebben om bij te praten. Aanmelden kan via de registratiepagina. Een deelname aan het congres kost voor vervoerders en overheden een bedrag van 199 euro. Toeleveranciers en consultants betalen 299 euro. Voor deelname aan het online congres betaalt u 129 euro.

Gezondheid
Het evenement wordt georganiseerd door ProMedia, de uitgever van OVPro. Er worden verschillende maatregelen genomen om de veiligheid en gezondheid van de bezoekers en exposanten te garanderen. De gangpaden, stands en congreszalen zijn allemaal ingericht zodat je als bezoeker altijd anderhalve meter afstand kunt houden. Met eenrichtingsverkeer, bredere gangpanden, hygiënemaatregelen en ‘walk & talk’-zones wordt een veilige beursdag mogelijk gemaakt. Lees er hier meer over.

De komende tijd zal het aantal exposanten nog fors worden uitgebreid. Op deze site brengen we regelmatig updates over exposanten, workshops en het congres.

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›