OV Expo ‘22 staat voor de deur

Het is bijna zover: OV Expo ‘22. In Houten komen tijdens dit evenement alle belangrijke partijen in de OV-sector samen. De laatste ontwikkelingen binnen de sector worden besproken: het personeelstekort en de financiële tekorten als gevolg van de pandemie komen voorbij. Ook gaat het over woningbouw en de duurzaamheidstransitie waar de OV-sector grote stappen in gaat zetten.

Een programma van hoogwaardige workshops, een netwerkborrel en een netwerkdiner staan op het programma. OV Expo is daarmee dé ontmoetingsplek, marktplaats en kenniscentrum voor de OV-sector in Nederland. De OV-innovatieprijs zal ook worden uitgereikt op de OV Expo.

Daarnaast is het tijdens de vakbeurs mogelijk om in gesprek te gaan met leveranciers, dienstverleners en professionals uit de sector. Onder andere Van Hool, Hellox, VDL Bus & Coach en Ebusco zijn aanwezig. De beursvloer is open van 9.30 tot 18.00 uur.

Registreer je hier.

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›