Nog één maand tot de OV Expo ’22

Over exact een maand vindt OV Expo ’22 plaats. In Houten komen op 6 oktober alle toonaangevende partijen binnen de OV-sector bij elkaar om de laatste ontwikkelingen in de branche te bespreken. 

OV Expo ’22 vormt daarmee de ontmoetingsplek, marktplaats en het kenniscentrum voor het zorgvervoer en straattaxibranche in Nederland. Zo organiseren wij onder meer een vakbeurs, waarbij het mogelijk is om in gesprek te gaan met leveranciers, vervoerder en andere professionals uit de sector.

Innovatieprijs

Naast de beursvloer waar de nieuwste ideeën worden gepresenteerd, de workshops waar je inzichten kan opdoen over urgente kwesties binnen de OV-sector of het panelgesprek waar toonaangevende sprekers aan de hand van een aantal stellingen met elkaar praten over de uitdagingen van de OV-sector, is dit jaar voor het eerst de innovatieprijs in het leven geroepen.

Vijf innovatieve ideeën zijn geselecteerd en op de OV Expo wordt aan een van deze ideeën de felbegeerde OV Innovatieprijs uitgereikt. Meer weten? Klik dan op onderstaande video. U kunt zier hier registreren voor OV Expo ’22. Tot dan!

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›