Erik Henneken is de nieuwe Sales Manager Openbaar Vervoer bij Van Hool

Van Hool, de Belgische constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen, meldt de indiensttreding van de heer Erik Henneken, als nieuwe Sales Manager Openbaar Vervoer bij Van Hool Nederland. Henneken is meteen aanwezig op de OV Expo ’22 in Houten om de nieuwe van Hool A12 batterij-elektrische bus voor te stellen.

“Erik heeft ruime commerciële ervaring in de toelevering aan de Nederlandse OV-markt. Zijn focus zal liggen op het uitbreiden van bestaande klantenprojecten en het creëren van nieuwe commerciële samenwerkingen met regionale overheden en mobiliteitsbedrijven”, meldt Van Hool.

De aanstelling van Erik valt samen met de lancering van de nieuwe Van Hool A-serie op de Nederlandse markt. De nieuwe A-serie van Van Hool bestaat uit een gamma stads/streekbussen die voorzien zijn van uitsluitend zero-emissie aandrijflijnen: batterij-elektrisch, brandstofcel (waterstof) en trolley.

Van Hool A-serie

De Van Hool A12 batterij-elektrische bus wordt door Henneken voor het eerst in Nederland gepresenteerd op de OV Expo op 6 oktober in Houten. “De opzet bij het ontwerp van het nieuwe A-gamma was een milieuvriendelijk (100% zero-emissie), comfortabel, veilig, tijdloos en duurzaam busaanbod te ontwerpen dat kan worden ingezet in het stads- en streekvervoer in Europa,” legde Filip Van Hool, CEO van Van Hool NV, uit.

“Hierbij wilden we een geïntegreerd nieuw gamma presenteren dat de hoge verwachtingen van de vervoersmaatschappijen, de chauffeurs en de passagiers kan inlossen. Het nieuwe binnen- en buitendesign, en de keuze voor de 3 verschillende aandrijflijnen, werden gekoppeld aan enerzijds de internationale ervaringen die we de voorbije decennia hebben opgebouwd, en anderzijds de uitdagingen waar de ov-bedrijven de komende jaren mee zullen geconfronteerd worden.”

De lancering van de Van Hool A12-batterij-elektrische bus op de Nederlandse markt zien? Registreer hier gratis voor de OV Expo in Houten. 

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›