Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld.

De Fleet Maintenance App is een overzichtelijke digitale beheertool waarmee snel inzicht wordt verkregen in de conditie van stoelen en het benodigde onderhoud. De app werkt volledig in de cloud waardoor informatie direct overal beschikbaar is op elk gewenst device. Elke stoel krijgt een unieke code die gekoppeld is aan een checklist die aangeeft wanneer welk onderdeel van een stoel aan vervanginging toe is. Ook onderdelen die gerepareerd moeten worden, kunnen in deze checklist per stoel worden aangegeven.

Vanuit de checklist wordt de stoel onder meer nagekeken op de volgende punten:

  • De conditie van schuimdelen en bekleding
  • De werking van bedieningsknoppen en -hendels
  • Het functioneren van alle verstel- en instelmogelijkheden
  • Controle op scheefstand
  • Reeds uitgevoerd onderhoud en reparaties

De app draagt ook zorg voor uitleg en training voor eerstelijns personeel met betrekking tot klein-service en onderhoud. Bij omvangrijke reparaties en onderhoud moet de stoel worden aangemeld voor service bij Fleet Maintenance, bij EBLO op locatie. Ook deze aanmelding gaat direct digitaal via de app.

Lees meer op OVPro.nl: ‘Digitaal paspoort’ bestuurdersstoel maakt onderhoud inzichtelijk

Meer weten over de mogelijkheden op gebied van periodiek onderhoud en de Fleet Maintenance App? Bezoek EBLO Seating donderdag 16 september op stand 2.703. Nog niet geregistreerd voor OV Expo ’21? Doe dat dan via deze pagina.

EBLO fleet maintenance app

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën. Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en… Lees verder ›

Dit zijn de exposanten en workshops op OV Expo ’21

Expo Houten is donderdag 16 september het decor van OV Expo ’21. Op beursvloer is er eindelijk weer plek voor nieuwe ontmoetingen, de broodnodige uitwisseling van kennis en de tentoonstelling van innovaties in de OV-sector. Exposanten zijn onder meer CaetanoBus, Ebusco, VDL, Everfuel, Dubbeldam en Heliox. In totaal zullen bijna twintig verschillende exposanten hun nieuwste… Lees verder ›