Expo Houten

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld.

De Fleet Maintenance App is een overzichtelijke digitale beheertool waarmee snel inzicht wordt verkregen in de conditie van stoelen en het benodigde onderhoud. De app werkt volledig in de cloud waardoor informatie direct overal beschikbaar is op elk gewenst device. Elke stoel krijgt een unieke code die gekoppeld is aan een checklist die aangeeft wanneer welk onderdeel van een stoel aan vervanginging toe is. Ook onderdelen die gerepareerd moeten worden, kunnen in deze checklist per stoel worden aangegeven.

Vanuit de checklist wordt de stoel onder meer nagekeken op de volgende punten:

  • De conditie van schuimdelen en bekleding
  • De werking van bedieningsknoppen en -hendels
  • Het functioneren van alle verstel- en instelmogelijkheden
  • Controle op scheefstand
  • Reeds uitgevoerd onderhoud en reparaties

De app draagt ook zorg voor uitleg en training voor eerstelijns personeel met betrekking tot klein-service en onderhoud. Bij omvangrijke reparaties en onderhoud moet de stoel worden aangemeld voor service bij Fleet Maintenance, bij EBLO op locatie. Ook deze aanmelding gaat direct digitaal via de app.

Lees meer op OVPro.nl: ‘Digitaal paspoort’ bestuurdersstoel maakt onderhoud inzichtelijk

Meer weten over de mogelijkheden op gebied van periodiek onderhoud en de Fleet Maintenance App? Bezoek EBLO Seating donderdag 16 september op stand 2.703. Nog niet geregistreerd voor OV Expo ’21? Doe dat dan via deze pagina.

EBLO fleet maintenance app

Meer nieuws

Ebusco toont composieten bus op OV Expo ’21

De composieten Ebusco 3.0 moet zijn debuut in het Nederlandse openbaar vervoer nog maken, maar is op 16 september al te zien op OV Expo ’21. Mede door de composieten body rijdt het in Nederland ontwikkelde en geproduceerde voertuig tot 575 kilometer op één lading. Niet beperkt door een verleden dat afhankelijk is van fossiele… Lees verder ›

Juiste bandenspanning bussen op veel vlakken cruciaal

Een correcte bandenspanning is (letterlijk) van levensbelang. Er komen gelukkig steeds meer mogelijkheden om de spanning continu te monitoren. Impaqed Products BV grijpt OV Expo ’21 op 16 september aan om de nieuwste mogelijkheden te tonen en verzorgt bovendien een gratis workshop. Het te allen tijde rijden met de juiste bandenspanning is cruciaal voor het… Lees verder ›

Louwman Group toont zero emissiebussen CaetanoBus op OV Expo ’21

Louwman Group maakte onlangs bekend zich voor het eerst op de OV-markt te gaan begeven. Op OV Expo ’21 toont de importeur zowel de e.City Gold als H2.City Gold, de batterij-elektrische en waterstof-elektrische stadsbussen van CaetanoBus. Het op de Nederlandse markt brengen van deze voertuigen is het eerste tastbare gevolg van de samenwerking met de… Lees verder ›