‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën.

Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en privé busvervoer en wordt door Buvetex gezien als de norm van de toekomst. “Onze coating doodt alle ongewenste kiemen binnen 10 minuten na contacttijd. De actieve ingrediënten van Bioguard hechten zich aan hun membranen en genereren een elektrostatische aantrekkingskracht. Dit ionisatieproces deactiveert de ziekteverwekkers, omdat hun DNA door het membraan wordt verdrongen en vernietigd.”

Tientallen jaren ervaring
Buvetex specialiseert zich al meer dan 40 jaar in ontwikkeling van en handel in een compleet assortiment van bekledings- en afwerkingsmaterialen voor het interieur van touringcars en bussen. De producten van het bedrijf zijn vervaardigd uit het meest hoogwaardige leder, kunstleder, microleder en stoffen (zowel polyester als polyester-wol combinaties), en dit in een zeer breed kleurengamma.

Ook aan het design is gedacht, want zelfs de allerbeste stoffen en materialen kunnen niet zonder een goed design. Daarom heeft Buvetex een exclusieve samenwerking gesloten met KesselsGranger DesignWorks, een ontwerpstudio die zijn sporen heeft verdiend in de bus- en jachtbouw en hiervoor meerdere awards in de wacht heeft gesleept. Samen met deze partner levert het bedrijf maatwerk, dat compleet voldoet aan de gewenste uitstraling van ieder project.

Maak op donderdag 16 september in Expo Houten kennis met de Buvetex bekledings- en interieurmaterialen. Buvetex is op OV Expo ’21 te vinden op stand 5.105. Meld je hier aan voor de vakbeurs.

Buvetex

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld. De… Lees verder ›

Dit zijn de exposanten en workshops op OV Expo ’21

Expo Houten is donderdag 16 september het decor van OV Expo ’21. Op beursvloer is er eindelijk weer plek voor nieuwe ontmoetingen, de broodnodige uitwisseling van kennis en de tentoonstelling van innovaties in de OV-sector. Exposanten zijn onder meer CaetanoBus, Ebusco, VDL, Everfuel, Dubbeldam en Heliox. In totaal zullen bijna twintig verschillende exposanten hun nieuwste… Lees verder ›