Naar een veiliger OV met innovatie beveiligingsoplossingen

Cameratoezicht biedt een oplossing voor tal van veiligheidsvraagstukken in het OV – van nieuwe uitdagingen door de transitie naar zero emissie tot het voorkomen van vandalisme. Hikvision Benelux toont op OV Expo ’21 als fabrikant van innovatieve beveiligingsoplossingen, onder andere systemen voor on-board cameratoezicht voor de verschillende modaliteiten in de OV-sector. Als member van ITxPT leveren de fabrikant systemen die met on-board ICT infrastructuur kan samenwerken.

Een van de oplossingen die Hikvision toont heeft te maken met de nieuwe uitdagingen als gevolg van  zero emissie-ontwikkelingen. Met name veiligheidsvraagstukken rondom het onderwerp elektrische laadstations en H2O stations worden steeds belangrijker. Deze vraagstukken buigen zich onder andere over abnormale temperatuurexcessen door elektrische fouten in de lader, elektronica of batterijpakket. Deze kunnen snel worden opgemerkt door warmtebeeldcamera’s die temperatuur kunnen meten. Deze fouten worden vervolgens als meldingen doorgezet naar een meldkamer waar ze worden beoordeeld en op basis daarvan word gehandeld.

Maar cameratoezicht kan bijvoorbeeld ook ervoor zorgen dat de vloot vrij blijft van graffiti en schade door vandalisme. Dit kan worden voorkomen middels geavanceerde bewaking van uw opstelplaatsen. Hikvision Benelux zorgt voor een oplossing met intelligente algoritmes in de camera waardoor detecteren en alarmeren op basis van warmtebeelden mogelijk is. Beweegbare camera’s kunnen inzoomen en een hoog resolutie opname maken van de graffiti artiesten ter plaatse. Daarnaast zorgt snelle detectie en doormelding van close-up video ervoor dat daders worden gepakt alvorens ze zijn toegeslagen.

Meer weten over deze en andere innovatieve beveiligingsoplossingen? Bezoek op donderdag 16 september stand 2.601 van Hikvision op OV Expo ’21. Deelname aan de vakbeurs is in de meeste gevallen gratis.

Thermisch zicht busremise

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›