Naar een veiliger OV met innovatie beveiligingsoplossingen

Cameratoezicht biedt een oplossing voor tal van veiligheidsvraagstukken in het OV – van nieuwe uitdagingen door de transitie naar zero emissie tot het voorkomen van vandalisme. Hikvision Benelux toont op OV Expo ’21 als fabrikant van innovatieve beveiligingsoplossingen, onder andere systemen voor on-board cameratoezicht voor de verschillende modaliteiten in de OV-sector. Als member van ITxPT leveren de fabrikant systemen die met on-board ICT infrastructuur kan samenwerken.

Een van de oplossingen die Hikvision toont heeft te maken met de nieuwe uitdagingen als gevolg van  zero emissie-ontwikkelingen. Met name veiligheidsvraagstukken rondom het onderwerp elektrische laadstations en H2O stations worden steeds belangrijker. Deze vraagstukken buigen zich onder andere over abnormale temperatuurexcessen door elektrische fouten in de lader, elektronica of batterijpakket. Deze kunnen snel worden opgemerkt door warmtebeeldcamera’s die temperatuur kunnen meten. Deze fouten worden vervolgens als meldingen doorgezet naar een meldkamer waar ze worden beoordeeld en op basis daarvan word gehandeld.

Maar cameratoezicht kan bijvoorbeeld ook ervoor zorgen dat de vloot vrij blijft van graffiti en schade door vandalisme. Dit kan worden voorkomen middels geavanceerde bewaking van uw opstelplaatsen. Hikvision Benelux zorgt voor een oplossing met intelligente algoritmes in de camera waardoor detecteren en alarmeren op basis van warmtebeelden mogelijk is. Beweegbare camera’s kunnen inzoomen en een hoog resolutie opname maken van de graffiti artiesten ter plaatse. Daarnaast zorgt snelle detectie en doormelding van close-up video ervoor dat daders worden gepakt alvorens ze zijn toegeslagen.

Meer weten over deze en andere innovatieve beveiligingsoplossingen? Bezoek op donderdag 16 september stand 2.601 van Hikvision op OV Expo ’21. Deelname aan de vakbeurs is in de meeste gevallen gratis.

Thermisch zicht busremise

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld. De… Lees verder ›

‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën. Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en… Lees verder ›