Sneller terug op de weg bij schade dankzij ‘one stop shop’

Bij schade en onderhoud is het zaak dat een bus weer zo snel mogelijk op de weg kan. Maak op OV Expo ’21 kennis met oplossingen van Dubbeldam Groep voor elektrisch vervoer voor (preventief) schadeherstel van het wagenpark. Het bedrijf introduceert in Expo Houten ook de Dubbeldam Box.

Dubbeldam Groep heeft als dienstverlener in carrosserie en schadeherstel met vijf vestigingen in Schelluinen, Amstelveen, Maasdijk en Zwijndrecht een landelijke dekking. Dit is nodig omdat veel elektrische voertuigen maar een beperkte actieradius hebben. Het bedrijf bedient al een aantal openbaar vervoerbedrijven, logistieke bedrijven en dealers van (elektrische) bedrijfswagens, trucks en bussen. En er liggen volop kansen om te groeien, zoals rondom Schiphol en de bollenstreek.

Schadeherstel elektrisch vervoer
Alle vestigingen van Dubbeldam Groep zijn volledig ingericht op schadeherstel van elektronisch vervoer. De werkplaatsen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en de medewerkers zijn opgeleid om de voertuigen veilig en deskundig te repareren. Zo zijn alle vestigingen voorzien van het NEN 9140 norm, die specifieke eisen stelt aan het veilig werken van elektronische voertuigen. Bovendien is er een werkplek ingericht voor LNG/CNG – en ook om waterstoftrucks op een veilige manier te repareren. Het is dus mogelijk voor klanten van Dubbeldam om voor zowel hun diesel als voor hun elektrische bussen en trucks te komen.

“Onze klanten willen niet alleen snel en vakkundig geholpen worden, maar zij kiezen ook voor een one-stop-shop zodat wij hen meer zorg uit handen kunnen nemen. Daarnaast biedt een one-stop-shop het voordeel dat hun wagen op die manier sneller weer de weg op kan”, aldus Teo Boer, sales directeur bij Dubbeldam Groep. Zo herstelt Dubbeldam bijvoorbeeld metrovoertuigen op locatie. Het transport van een metrorijtuig is nogal kostbaar, dus schadeherstel doen ze vanuit een mobiele servicebus. Van tevoren inventariseert Dubbeldam de schade en weten ze wat de benodigde materialen zijn, om vervolgens op locatie te kunnen herstellen.

Mobiliteitspartner
De one stop shop zorgt voor snellere reparatietijden, kostenbesparing en minder werk voor de wagenparkbeheerder omdat alle benodigde handelingen worden uitgevoerd binnen Dubbeldam. Dubbeldam faciliteert haar klanten in schadebeheer, via het online platform van Fleetrepair. Fleetrepair is een landelijk dekkend netwerk van schadeherstelbedrijven die gezamenlijk met duidelijke afspraken grote landelijke accounts bedienen. Dubbeldam kan u op de beurs adviseren over dienstverlening die zij geven.

Dubbeldam heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van schadeherstelbedrijf tot mobiliteitspartner van het wagenpark van haar klanten. Naast carrosserie, schadeherstel, trailers en maatwerk kunnen klanten ook terecht voor reclame & signing, bedrijfswageninrichting, richttechniek en periodieke laadklep- en APK keuring. Dat samen met het vakwerk en de klantgerichtheid die zij in huis hebben, maakt Dubbeldam naar eigen zeggen anders dan de rest.

Zero emissie
Dubbeldam is in staat om met zero-emissie voertuigen de ultieme voertuigcombinatie te ontwikkelen. Met een 100 procent elektrische auto als basis ontwikkelt Dubbeldam opbouwmogelijkheden voor onder andere stadsreiniging, (groen)onderhoud, industrie en het snel groeiende segment last-mile-delivery, waarbij Dubbeldam de specifieke behoefte van de gebruiker vertaalt in een passende opbouw. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en past bij een groen imago. De verwachting is dat het aantal voertuigen dat elektrisch rijdt de komende jaren exponentieel zal toenemen. De opkomst van zero-emissiezones in gemeenten en de daling van de batterijprijzen maken elektrische vrachtwagens en lichte bedrijfswagens interessanter voor retail distributie. Dit tezamen versnelt de overstap naar elektrisch vervoer. Op OV Expo ’21 kan Dubbeldam u er alles over vertellen.

Met haar focus op elektrisch vervoer speelt Dubbeldam dus in op CO2-reductie, door lichte carrosserie & trailers aan te bieden met een lagere footprint. Bovendien worden producten op duurzame wijze geproduceerd. Voorbeeld daarvan is de eigen Dubbeldam Box tevens ook te zien op de beurs, die tot 25 procent lichter is in gewicht, leidt tot 40 procent minder brandstofverbruik en 100 procent recyclebaar is. Ook voor het spuitwerk wordt gekozen duurzaamheid. De 20 meter lange spuitcabine maakt gebruik van vernieuwende technieken om het energieverbruik met 40 procent te reduceren.

Dubbeldam is tijdens OV Expo ’21 aanwezig op standnummer 3.711. Deelname op donderdag 16 september in Expo Houten is in de meeste gevallen gratis.

Dubbeldam Amstelveen

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld. De… Lees verder ›

‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën. Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en… Lees verder ›