Sneller terug op de weg bij schade dankzij ‘one stop shop’

Bij schade en onderhoud is het zaak dat een bus weer zo snel mogelijk op de weg kan. Maak op OV Expo ’21 kennis met oplossingen van Dubbeldam Groep voor elektrisch vervoer voor (preventief) schadeherstel van het wagenpark. Het bedrijf introduceert in Expo Houten ook de Dubbeldam Box.

Dubbeldam Groep heeft als dienstverlener in carrosserie en schadeherstel met vijf vestigingen in Schelluinen, Amstelveen, Maasdijk en Zwijndrecht een landelijke dekking. Dit is nodig omdat veel elektrische voertuigen maar een beperkte actieradius hebben. Het bedrijf bedient al een aantal openbaar vervoerbedrijven, logistieke bedrijven en dealers van (elektrische) bedrijfswagens, trucks en bussen. En er liggen volop kansen om te groeien, zoals rondom Schiphol en de bollenstreek.

Schadeherstel elektrisch vervoer
Alle vestigingen van Dubbeldam Groep zijn volledig ingericht op schadeherstel van elektronisch vervoer. De werkplaatsen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en de medewerkers zijn opgeleid om de voertuigen veilig en deskundig te repareren. Zo zijn alle vestigingen voorzien van het NEN 9140 norm, die specifieke eisen stelt aan het veilig werken van elektronische voertuigen. Bovendien is er een werkplek ingericht voor LNG/CNG – en ook om waterstoftrucks op een veilige manier te repareren. Het is dus mogelijk voor klanten van Dubbeldam om voor zowel hun diesel als voor hun elektrische bussen en trucks te komen.

“Onze klanten willen niet alleen snel en vakkundig geholpen worden, maar zij kiezen ook voor een one-stop-shop zodat wij hen meer zorg uit handen kunnen nemen. Daarnaast biedt een one-stop-shop het voordeel dat hun wagen op die manier sneller weer de weg op kan”, aldus Teo Boer, sales directeur bij Dubbeldam Groep. Zo herstelt Dubbeldam bijvoorbeeld metrovoertuigen op locatie. Het transport van een metrorijtuig is nogal kostbaar, dus schadeherstel doen ze vanuit een mobiele servicebus. Van tevoren inventariseert Dubbeldam de schade en weten ze wat de benodigde materialen zijn, om vervolgens op locatie te kunnen herstellen.

Mobiliteitspartner
De one stop shop zorgt voor snellere reparatietijden, kostenbesparing en minder werk voor de wagenparkbeheerder omdat alle benodigde handelingen worden uitgevoerd binnen Dubbeldam. Dubbeldam faciliteert haar klanten in schadebeheer, via het online platform van Fleetrepair. Fleetrepair is een landelijk dekkend netwerk van schadeherstelbedrijven die gezamenlijk met duidelijke afspraken grote landelijke accounts bedienen. Dubbeldam kan u op de beurs adviseren over dienstverlening die zij geven.

Dubbeldam heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van schadeherstelbedrijf tot mobiliteitspartner van het wagenpark van haar klanten. Naast carrosserie, schadeherstel, trailers en maatwerk kunnen klanten ook terecht voor reclame & signing, bedrijfswageninrichting, richttechniek en periodieke laadklep- en APK keuring. Dat samen met het vakwerk en de klantgerichtheid die zij in huis hebben, maakt Dubbeldam naar eigen zeggen anders dan de rest.

Zero emissie
Dubbeldam is in staat om met zero-emissie voertuigen de ultieme voertuigcombinatie te ontwikkelen. Met een 100 procent elektrische auto als basis ontwikkelt Dubbeldam opbouwmogelijkheden voor onder andere stadsreiniging, (groen)onderhoud, industrie en het snel groeiende segment last-mile-delivery, waarbij Dubbeldam de specifieke behoefte van de gebruiker vertaalt in een passende opbouw. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en past bij een groen imago. De verwachting is dat het aantal voertuigen dat elektrisch rijdt de komende jaren exponentieel zal toenemen. De opkomst van zero-emissiezones in gemeenten en de daling van de batterijprijzen maken elektrische vrachtwagens en lichte bedrijfswagens interessanter voor retail distributie. Dit tezamen versnelt de overstap naar elektrisch vervoer. Op OV Expo ’21 kan Dubbeldam u er alles over vertellen.

Met haar focus op elektrisch vervoer speelt Dubbeldam dus in op CO2-reductie, door lichte carrosserie & trailers aan te bieden met een lagere footprint. Bovendien worden producten op duurzame wijze geproduceerd. Voorbeeld daarvan is de eigen Dubbeldam Box tevens ook te zien op de beurs, die tot 25 procent lichter is in gewicht, leidt tot 40 procent minder brandstofverbruik en 100 procent recyclebaar is. Ook voor het spuitwerk wordt gekozen duurzaamheid. De 20 meter lange spuitcabine maakt gebruik van vernieuwende technieken om het energieverbruik met 40 procent te reduceren.

Dubbeldam is tijdens OV Expo ’21 aanwezig op standnummer 3.711. Deelname op donderdag 16 september in Expo Houten is in de meeste gevallen gratis.

Dubbeldam Amstelveen

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›