Juiste bandenspanning bussen op veel vlakken cruciaal

Een correcte bandenspanning is (letterlijk) van levensbelang. Er komen gelukkig steeds meer mogelijkheden om de spanning continu te monitoren. Impaqed Products BV grijpt OV Expo ’21 op 16 september aan om de nieuwste mogelijkheden te tonen en verzorgt bovendien een gratis workshop.

Het te allen tijde rijden met de juiste bandenspanning is cruciaal voor het verhogen van de verkeersveiligheid, het optimaliseren van het brandstofverbruik, het verhogen van de bedrijfszekerheid en het beperken van emissies. “Daarmee zeggen we niets nieuws, en de laatste jaren is die bewustwording sterk gegroeid. Gelukkig ook in het personenvervoer, want als je ‘op stap’ bent met een voertuig vol mensen weegt de verantwoordelijk met betrekking tot de veiligheid natuurlijk des te zwaarder. Noem het maar maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus Bert de Boer, directeur van Impaqed Products.

Vroeger was je verplicht wekelijks met een metertje alle banden langs te gaan en was er geen enkel zicht op wat er onderweg gebeurde. Tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden om continu de bandenspanning te monitoren en tegelijkertijd ook de temperatuur. Het belang van de bandenspanning is natuurlijk evident, en door het tegelijkertijd monitoren van de temperatuur per wiel kunnen in een vroeg stadium eventuele wiellager- en remproblemen worden gesignaleerd. Samen kan dat veel ellende en kosten voorkomen. “Eigenlijk wordt het leven steeds makkelijker”, aldus De Boer.

TPMS-systemen
Impaqed levert in heel Europa een breed assortiment van professionele TPMS-systemen (Tire Pressure Monitoring System) voor alle soorten bedrijfsvoertuigen, zowel voor eerste montage door voertuigfabrikanten als voor het opwaarderen van een bestaande vloot. Inclusief meerdere systemen ontwikkeld voor bussen en touringcars. Dat assortiment biedt daardoor nu de keuze uit verschillende typen ontvangers, specifiek voor heel specifieke toepassingen.

Dit kan stand-alone, met display voor de chauffeur dat alle wielen en meetwaarden toont, zonder datakoppeling. Of een systeem met display voor de chauffeur, en een datakoppeling om middels RS-232 of CAN Bus te koppelen aan een boordcomputer of telematica. Of een systeem zonder eigen display, puur ontwikkeld voor koppeling aan een boordcomputer of telematica, waarbij alle meetwaarden centraal verwerkt kunnen worden en via een boordcomputer of telematica weer getoond kunnen worden aan de chauffeur (of juist niet, als dat beter bij de routines past). Al deze verschillende ontvangers bieden bovendien de vrijheid te kiezen uit een reeks verschillende interne en externe sensoren, die compatible en uitwisselbaar zijn.

Daarmee is de assortimentsuitbreiding precies op tijd voor de komende EU-verplichting voor TPMS op bedrijfsvoertuigen, die van 2022 tot 2024 stapsgewijs ingevoerd wordt.

Meer weten over de oplossingen van Impaqed Products? Bezoek op donderdag 16 september in Expo Houten stand 3.701. Van 11.00 tot 11.45 uur verzorgt Impaqed bovendien een gratis workshop over bandenspanning. Meld je via deze link aan voor OV Expo ’21.

TPMS ontvanger

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld. De… Lees verder ›

‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën. Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en… Lees verder ›