Juiste bandenspanning bussen op veel vlakken cruciaal

Een correcte bandenspanning is (letterlijk) van levensbelang. Er komen gelukkig steeds meer mogelijkheden om de spanning continu te monitoren. Impaqed Products BV grijpt OV Expo ’21 op 16 september aan om de nieuwste mogelijkheden te tonen en verzorgt bovendien een gratis workshop.

Het te allen tijde rijden met de juiste bandenspanning is cruciaal voor het verhogen van de verkeersveiligheid, het optimaliseren van het brandstofverbruik, het verhogen van de bedrijfszekerheid en het beperken van emissies. “Daarmee zeggen we niets nieuws, en de laatste jaren is die bewustwording sterk gegroeid. Gelukkig ook in het personenvervoer, want als je ‘op stap’ bent met een voertuig vol mensen weegt de verantwoordelijk met betrekking tot de veiligheid natuurlijk des te zwaarder. Noem het maar maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus Bert de Boer, directeur van Impaqed Products.

Vroeger was je verplicht wekelijks met een metertje alle banden langs te gaan en was er geen enkel zicht op wat er onderweg gebeurde. Tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden om continu de bandenspanning te monitoren en tegelijkertijd ook de temperatuur. Het belang van de bandenspanning is natuurlijk evident, en door het tegelijkertijd monitoren van de temperatuur per wiel kunnen in een vroeg stadium eventuele wiellager- en remproblemen worden gesignaleerd. Samen kan dat veel ellende en kosten voorkomen. “Eigenlijk wordt het leven steeds makkelijker”, aldus De Boer.

TPMS-systemen
Impaqed levert in heel Europa een breed assortiment van professionele TPMS-systemen (Tire Pressure Monitoring System) voor alle soorten bedrijfsvoertuigen, zowel voor eerste montage door voertuigfabrikanten als voor het opwaarderen van een bestaande vloot. Inclusief meerdere systemen ontwikkeld voor bussen en touringcars. Dat assortiment biedt daardoor nu de keuze uit verschillende typen ontvangers, specifiek voor heel specifieke toepassingen.

Dit kan stand-alone, met display voor de chauffeur dat alle wielen en meetwaarden toont, zonder datakoppeling. Of een systeem met display voor de chauffeur, en een datakoppeling om middels RS-232 of CAN Bus te koppelen aan een boordcomputer of telematica. Of een systeem zonder eigen display, puur ontwikkeld voor koppeling aan een boordcomputer of telematica, waarbij alle meetwaarden centraal verwerkt kunnen worden en via een boordcomputer of telematica weer getoond kunnen worden aan de chauffeur (of juist niet, als dat beter bij de routines past). Al deze verschillende ontvangers bieden bovendien de vrijheid te kiezen uit een reeks verschillende interne en externe sensoren, die compatible en uitwisselbaar zijn.

Daarmee is de assortimentsuitbreiding precies op tijd voor de komende EU-verplichting voor TPMS op bedrijfsvoertuigen, die van 2022 tot 2024 stapsgewijs ingevoerd wordt.

Meer weten over de oplossingen van Impaqed Products? Bezoek op donderdag 16 september in Expo Houten stand 3.701. Van 11.00 tot 11.45 uur verzorgt Impaqed bovendien een gratis workshop over bandenspanning. Meld je via deze link aan voor OV Expo ’21.

TPMS ontvanger

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›