Expo Houten

Eén pensioenfonds voor OV en spoorwegen

Sinds april 2020 hebben openbaar vervoer en spoorwegen één gezamenlijk pensioenfonds: het Pensioenfonds Rail & OV. Op donderdag 16 september kan op OV Expo ’21 kennis worden gemaakt met dit nieuwe fonds.

Rail & OV is ontstaan vanuit de gedachte dat de sectoren OV en spoorwegen steeds meer vervlochten raken. Eén gezamenlijk pensioenfonds werd daarom steeds logischer en wenselijker. Denk bijvoorbeeld aan de toegenomen arbeidsmobiliteit tussen beide sectoren. Vandaar dat in april vorig jaar twee pensioenfondsen van naam en faam samen verder gingen als pensioenfonds Rail & OV: Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer (SPOV) en het Spoorwegpensioenfonds (SPF).

Zo gemakkelijk mogelijk
Door de fusie is een pensioenfonds ontstaan dat sterk genoeg is om nu en in de toekomst de pensioenen op een solide manier te verzorgen. Rail & OV heeft een belegd vermogen van ruim 25 miljard euro en verzorgt de pensioenen van meer dan 100 duizend werknemers. Met 80 aangesloten werkgevers noemt Rail & OV zichzelf een overzichtelijk fonds. “Dat betekent dat we iedere werkgever op maat kunnen bedienen en persoonlijke aandacht kunnen geven. We nemen u als werkgever zoveel mogelijk werk uit handen. We weten dat pensioen ingewikkelde materie is – en juist daarom maken wij het u zo gemakkelijk mogelijk.”

Ook deelnemers en gepensioneerden kunnen op persoonlijke aandacht rekenen. Zij worden opgezocht in het land, bijvoorbeeld met de pensioenbus en pensioenstations. En Rail & OV organiseert tal van activiteiten, zoals het pensioencafé, waarin deelnemers kort voor hun pensioen extra begeleiding krijgen bij het samenstellen van hun ‘pensioen op maat’.

Wilt u kennismaken? Rail & OV ontvangt u graag op OV Expo ’21 bij stand 3.607. Deelname aan de vakbeurs in Expo Houten is in de meeste gevallen gratis.

Bus RET

Meer nieuws

Naar een veiliger OV met innovatie beveiligingsoplossingen

Cameratoezicht biedt een oplossing voor tal van veiligheidsvraagstukken in het OV – van nieuwe uitdagingen door de transitie naar zero emissie tot het voorkomen van vandalisme. Hikvision Benelux toont op OV Expo ’21 als fabrikant van innovatieve beveiligingsoplossingen, onder andere systemen voor on-board cameratoezicht voor de verschillende modaliteiten in de OV-sector. Als member van ITxPT… Lees verder ›

Ontdek de laatste innovaties rondom passagiersstoelen

Een hoogwaardige stoel in OV-voertuigen draagt bij aan de beleving van de reiziger, om wie het uiteindelijk allemaal draait. Franz Kiel GmbH grijpt OV Expo ’21 op donderdag 16 september aan om deelnemers kennis te laten maken met de laatste ontwikkelingen op het gebied van stoelen. Franz Kiel GmbH produceert al 75 jaar passagiersstoelen voor… Lees verder ›

‘Deur-tot-deurreis is een mooie term, maar moet nu concreet worden’

Een spoorvervoerder die met zijn tijd meegaat, denkt niet alleen in treinen. De reiziger van nu en straks wil reizen op de manier die op dat moment het beste uitkomt. NS beweegt zich daarom van een treinbedrijf naar een breder mobiliteitsbedrijf, maar wat houdt dat precies in? De spoorvervoerder zette de transitie twee jaar geleden… Lees verder ›