Eén pensioenfonds voor OV en spoorwegen

Sinds april 2020 hebben openbaar vervoer en spoorwegen één gezamenlijk pensioenfonds: het Pensioenfonds Rail & OV. Op donderdag 16 september kan op OV Expo ’21 kennis worden gemaakt met dit nieuwe fonds.

Rail & OV is ontstaan vanuit de gedachte dat de sectoren OV en spoorwegen steeds meer vervlochten raken. Eén gezamenlijk pensioenfonds werd daarom steeds logischer en wenselijker. Denk bijvoorbeeld aan de toegenomen arbeidsmobiliteit tussen beide sectoren. Vandaar dat in april vorig jaar twee pensioenfondsen van naam en faam samen verder gingen als pensioenfonds Rail & OV: Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer (SPOV) en het Spoorwegpensioenfonds (SPF).

Zo gemakkelijk mogelijk
Door de fusie is een pensioenfonds ontstaan dat sterk genoeg is om nu en in de toekomst de pensioenen op een solide manier te verzorgen. Rail & OV heeft een belegd vermogen van ruim 25 miljard euro en verzorgt de pensioenen van meer dan 100 duizend werknemers. Met 80 aangesloten werkgevers noemt Rail & OV zichzelf een overzichtelijk fonds. “Dat betekent dat we iedere werkgever op maat kunnen bedienen en persoonlijke aandacht kunnen geven. We nemen u als werkgever zoveel mogelijk werk uit handen. We weten dat pensioen ingewikkelde materie is – en juist daarom maken wij het u zo gemakkelijk mogelijk.”

Ook deelnemers en gepensioneerden kunnen op persoonlijke aandacht rekenen. Zij worden opgezocht in het land, bijvoorbeeld met de pensioenbus en pensioenstations. En Rail & OV organiseert tal van activiteiten, zoals het pensioencafé, waarin deelnemers kort voor hun pensioen extra begeleiding krijgen bij het samenstellen van hun ‘pensioen op maat’.

Wilt u kennismaken? Rail & OV ontvangt u graag op OV Expo ’21 bij stand 3.607. Deelname aan de vakbeurs in Expo Houten is in de meeste gevallen gratis.

Bus RET

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld. De… Lees verder ›

‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën. Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en… Lees verder ›