Eén pensioenfonds voor OV en spoorwegen

Sinds april 2020 hebben openbaar vervoer en spoorwegen één gezamenlijk pensioenfonds: het Pensioenfonds Rail & OV. Op donderdag 16 september kan op OV Expo ’21 kennis worden gemaakt met dit nieuwe fonds.

Rail & OV is ontstaan vanuit de gedachte dat de sectoren OV en spoorwegen steeds meer vervlochten raken. Eén gezamenlijk pensioenfonds werd daarom steeds logischer en wenselijker. Denk bijvoorbeeld aan de toegenomen arbeidsmobiliteit tussen beide sectoren. Vandaar dat in april vorig jaar twee pensioenfondsen van naam en faam samen verder gingen als pensioenfonds Rail & OV: Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer (SPOV) en het Spoorwegpensioenfonds (SPF).

Zo gemakkelijk mogelijk
Door de fusie is een pensioenfonds ontstaan dat sterk genoeg is om nu en in de toekomst de pensioenen op een solide manier te verzorgen. Rail & OV heeft een belegd vermogen van ruim 25 miljard euro en verzorgt de pensioenen van meer dan 100 duizend werknemers. Met 80 aangesloten werkgevers noemt Rail & OV zichzelf een overzichtelijk fonds. “Dat betekent dat we iedere werkgever op maat kunnen bedienen en persoonlijke aandacht kunnen geven. We nemen u als werkgever zoveel mogelijk werk uit handen. We weten dat pensioen ingewikkelde materie is – en juist daarom maken wij het u zo gemakkelijk mogelijk.”

Ook deelnemers en gepensioneerden kunnen op persoonlijke aandacht rekenen. Zij worden opgezocht in het land, bijvoorbeeld met de pensioenbus en pensioenstations. En Rail & OV organiseert tal van activiteiten, zoals het pensioencafé, waarin deelnemers kort voor hun pensioen extra begeleiding krijgen bij het samenstellen van hun ‘pensioen op maat’.

Wilt u kennismaken? Rail & OV ontvangt u graag op OV Expo ’21 bij stand 3.607. Deelname aan de vakbeurs in Expo Houten is in de meeste gevallen gratis.

Bus RET

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›