Ebusco toont composieten bus op OV Expo ’21

De composieten Ebusco 3.0 moet zijn debuut in het Nederlandse openbaar vervoer nog maken, maar is op 16 september al te zien op OV Expo ’21. Mede door de composieten body rijdt het in Nederland ontwikkelde en geproduceerde voertuig tot 575 kilometer op één lading.

Niet beperkt door een verleden dat afhankelijk is van fossiele brandstof, heeft Ebusco een baanbrekende en unieke benadering voor het ontwikkelen van elektrische bussen. Een multifunctioneel team van key experts – die hun sporen hebben verdiend in de luchtvaart, automotive en elektronica – heeft een innovatieve volledig elektrische bus ontwikkeld. Deze nieuwste bus van Ebusco heeft een volledig composiet body en is daardoor aanzienlijk lichter. Mede hierdoor rijdt de bus tot 575 kilometer op een enkele lading.

Door het lage energieverbruik van de Ebusco 3.0 en het daarmee samenhangende hoge bereik, is tussentijds opladen in de meeste gevallen niet meer nodig. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten die gemaakt moeten worden qua laadinfrastructuur en oplaadtijd. “We hebben als bedrijf inmiddels ruim negen jaar ervaring opgedaan met elektrische bussen en laders en weten dus hoe we met dit bijltje moeten hakken. Door de combinaties van alle innovaties die we toepassen kunnen deze bussen tot 575 km rijden op één lading; wat echt uniek is voor een bus,” aldus Peter Bijvelds, CEO van Ebusco.

Meer dan 300 bussen

Ebusco richt zich op het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van 100 procent elektrische stads- en streekbussen en bijbehorende ecosysteem. Het doel is om bij te dragen aan een betere leefomgeving door veilige, duurzame, emissievrije en betaalbare transportecosystemen mogelijk te maken. Ebusco is van oorsprong een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 2012. Het hoofdkantoor bevind zich in Deurne, waar momenteel meer dan 250 mensen werken aan de ontwikkeling en productie van de Ebusco 2.2 en 3.0 bus. Momenteel rijden er meer dan 300 Ebusco-bussen verdeeld over zeven landen door Europa, waaronder in grote steden zoals Amsterdam, Frankfurt en München.

Maak op donderdag 16 september in Expo Houten kennis met de Ebusco 3.0. Ebusco is op OV Expo ’21 te vinden op stand 5.101. Deelname aan de vakbeurs is in de meeste gevallen gratis.

Ebusco 3.0

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›