Ebusco toont composieten bus op OV Expo ’21

De composieten Ebusco 3.0 moet zijn debuut in het Nederlandse openbaar vervoer nog maken, maar is op 16 september al te zien op OV Expo ’21. Mede door de composieten body rijdt het in Nederland ontwikkelde en geproduceerde voertuig tot 575 kilometer op één lading.

Niet beperkt door een verleden dat afhankelijk is van fossiele brandstof, heeft Ebusco een baanbrekende en unieke benadering voor het ontwikkelen van elektrische bussen. Een multifunctioneel team van key experts – die hun sporen hebben verdiend in de luchtvaart, automotive en elektronica – heeft een innovatieve volledig elektrische bus ontwikkeld. Deze nieuwste bus van Ebusco heeft een volledig composiet body en is daardoor aanzienlijk lichter. Mede hierdoor rijdt de bus tot 575 kilometer op een enkele lading.

Door het lage energieverbruik van de Ebusco 3.0 en het daarmee samenhangende hoge bereik, is tussentijds opladen in de meeste gevallen niet meer nodig. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten die gemaakt moeten worden qua laadinfrastructuur en oplaadtijd. “We hebben als bedrijf inmiddels ruim negen jaar ervaring opgedaan met elektrische bussen en laders en weten dus hoe we met dit bijltje moeten hakken. Door de combinaties van alle innovaties die we toepassen kunnen deze bussen tot 575 km rijden op één lading; wat echt uniek is voor een bus,” aldus Peter Bijvelds, CEO van Ebusco.

Meer dan 300 bussen

Ebusco richt zich op het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van 100 procent elektrische stads- en streekbussen en bijbehorende ecosysteem. Het doel is om bij te dragen aan een betere leefomgeving door veilige, duurzame, emissievrije en betaalbare transportecosystemen mogelijk te maken. Ebusco is van oorsprong een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 2012. Het hoofdkantoor bevind zich in Deurne, waar momenteel meer dan 250 mensen werken aan de ontwikkeling en productie van de Ebusco 2.2 en 3.0 bus. Momenteel rijden er meer dan 300 Ebusco-bussen verdeeld over zeven landen door Europa, waaronder in grote steden zoals Amsterdam, Frankfurt en München.

Maak op donderdag 16 september in Expo Houten kennis met de Ebusco 3.0. Ebusco is op OV Expo ’21 te vinden op stand 5.101. Deelname aan de vakbeurs is in de meeste gevallen gratis.

Ebusco 3.0

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld. De… Lees verder ›

‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën. Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en… Lees verder ›