Expo Houten

Hygiëne-pitstop voor schone bussen in coronatijd

In deze coronatijd is desinfectie van bussen belangrijker dan ooit. HSU Facility speelt daar op in met de introductie van een hygiëne-pitstop in het openbaar vervoer. HSU, exposant tijdens OV Expo op 8 oktober, maakt op diverse busstations en eindhaltes gedurende de dag contactpunten van reizigers schoon in zogeheten pitstop. Aanmelden voor de vakbeurs kan via de registratiepagina.

Tussen het in- en uitstappen van reizigers door nemen schoonmakers de stangen, chauffeurscabines, OV-chippanelen en handvatten af. Alle plekken die gedurende een busrit door reizigers aangeraakt of vastgepakt kunnen worden, worden op deze manier tijdens de roulatie van de bussen extra gedesinfecteerd.

Er is bewust gekozen voor een pitstop op haltes, zodat de desinfectie zoveel mogelijk zichtbaar is voor reizigers en
chauffeurs. Zo zien zij met eigen ogen zien dat het voertuig waarin ze plaatsnemen hygiënisch is. In coronatijden is het nog belangrijker dat reizigers en chauffeurs weten dat ze in een schone bus zitten. In diverse concessies speelt HSU daarmee een belangrijke rol voor een schone en veilige omgeving met het schoonmaken van bussen, treinen en kantoren.

Meer nieuws

Call for Papers: denk mee met het OV Expo Congres ’21

Een verplaatsing beperkt zich allang niet meer van halte naar halte. Deze ontwikkeling van openbaar vervoer naar publieke mobiliteit is niet meer terug te draaien. Toch worden nog veel doelgroepen gemist. Hoe zorg je ervoor dat het OV voor iedereen toegankelijk is en aantrekkelijk wordt? Wie laten het OV nu eigenlijk links liggen en waarom?… Lees verder ›

OV Expo ’21 op 16 september in Expo Houten

OV Expo ’21 vindt plaats op donderdag 16 september in Expo Houten. Het wordt een actieve netwerkdag voor de openbaar vervoer- en touringcarsector met een vakbeurs, interessante workshops en het OV Expo Congres. OV Expo ’21 wordt georganiseerd door vakblad OVPro.nl en is de opvolger van het tweejaarlijkse evenement BusVision. Tijdens de vorige editie in… Lees verder ›

Terugblik: dit was het OV Expo Congres 2020

De coronacrisis betekent niet het einde van het openbaar vervoer, dat inmiddels veel meer omvat dan een voertuig op een vaste lijn. Er was voldoende gespreksstof tijdens het OV Expo Congres 2020. De OV-sector bevindt zich weliswaar in een periode vol uitdagingen, maar die biedt zeker ook perspectief. Een verslag van de hoogtepunten uit de… Lees verder ›