Hygiëne-pitstop voor schone bussen in coronatijd

In deze coronatijd is desinfectie van bussen belangrijker dan ooit. HSU Facility speelt daar op in met de introductie van een hygiëne-pitstop in het openbaar vervoer. HSU, exposant tijdens OV Expo op 8 oktober, maakt op diverse busstations en eindhaltes gedurende de dag contactpunten van reizigers schoon in zogeheten pitstop. Aanmelden voor de vakbeurs kan via de registratiepagina.

Tussen het in- en uitstappen van reizigers door nemen schoonmakers de stangen, chauffeurscabines, OV-chippanelen en handvatten af. Alle plekken die gedurende een busrit door reizigers aangeraakt of vastgepakt kunnen worden, worden op deze manier tijdens de roulatie van de bussen extra gedesinfecteerd.

Er is bewust gekozen voor een pitstop op haltes, zodat de desinfectie zoveel mogelijk zichtbaar is voor reizigers en
chauffeurs. Zo zien zij met eigen ogen zien dat het voertuig waarin ze plaatsnemen hygiënisch is. In coronatijden is het nog belangrijker dat reizigers en chauffeurs weten dat ze in een schone bus zitten. In diverse concessies speelt HSU daarmee een belangrijke rol voor een schone en veilige omgeving met het schoonmaken van bussen, treinen en kantoren.

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld. De… Lees verder ›

‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën. Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en… Lees verder ›