Expo Houten

Nog minder dan een week tot het OV Expo Congres 2020

Over minder dan een week vindt het online OV Expo Congres 2020 plaats. Vanuit alle relevante kanten gaan sprekers op donderdagmiddag 8 oktober in gesprek over de toekomst van het openbaar vervoer. De coronacrisis biedt namelijk mogelijkheden om het systeem te verbeteren. Maar hoe kan het OV weer aantrekkelijk worden gemaakt? En hoe blijven regio en stadsrand bereikbaar?

De aangescherpte maatregelen om het snel oplopende aantal coronabesmettingen tegen te gaan, maakten het noodzakelijk dat het congres alleen nog online deelnemers heeft. Het OV Expo Congres vindt daarom niet plaats in Expo Houten, maar wordt op 8 oktober van 13.30 tot 16.30 uur verzorgd vanuit de studio van OVPro-uitgever ProMedia Group in Rotterdam. Bekijk hier het programma.

Afwisselende vorm
Het congres heeft nog steeds een afwisselende vorm met scherpe interviews, pitches en korte videoreportages. Sommige sprekers zijn in de studio aanwezig, terwijl anderen via een live-verbinding aan het woord zijn. Deelnemers krijgen via de chat de gelegenheid om mee te denken en vragen te stellen aan de sprekers. Die behandelen beide thema’s vanuit alle relevante kanten: werkgever, vervoerder, reiziger en politiek.

Onder meer de volgende sprekers komen op donderdag 8 oktober aan het woord.

Aanmelden
Inschrijven voor deelname kan tot kort voor de start van het webinar. Ten opzichte van deelname in de congreszaal geldt voor de online deelname een gereduceerd tarief van 169 euro. Alle deelnemers krijgen na afloop een link toegestuurd om het programma in zijn geheel of in delen terug te kijken.

Meer nieuws

Terugblik: dit was het OV Expo Congres 2020

De coronacrisis betekent niet het einde van het openbaar vervoer, dat inmiddels veel meer omvat dan een voertuig op een vaste lijn. Er was voldoende gespreksstof tijdens het OV Expo Congres 2020. De OV-sector bevindt zich weliswaar in een periode vol uitdagingen, maar die biedt zeker ook perspectief. Een verslag van de hoogtepunten uit de… Lees verder ›

‘OV-sector kan door veranderd reisgedrag beter uit de crisis komen’

Massaal thuiswerken is inmiddels weer de norm, maar in de weken daarvoor gingen mensen weer vaker naar kantoor. Desondanks bleef het relatief rustig in het openbaar vervoer. Dat leverde waardevolle informatie op die kan worden gebruikt om de voormalige OV-reiziger in de toekomst weer terug te winnen. Hierover vertelt Vincent Wever van mobiliteitsadviesbureau Goudappel Coffeng… Lees verder ›

Dit zijn de exposanten en workshops op OV Expo 2020

Expo Houten is op donderdag 8 oktober het decor van OV Expo 2020: een platform waar de nieuwste producten, technieken en diensten getoond en gedemonstreerd worden. Op de beursvloer is plek voor nieuwe ontmoetingen, de uitwisseling van kennis en de tentoonstelling van innovaties in de OV-sector. Exposanten zijn onder meer busfabrikanten CaetanoBus, Ebusco en Hess…. Lees verder ›