Jaarbeurs - Utrecht

Dit zijn de exposanten en workshops op OV Expo 2020

Expo Houten is op donderdag 8 oktober het decor van OV Expo 2020: een platform waar de nieuwste producten, technieken en diensten getoond en gedemonstreerd worden. Op de beursvloer is plek voor nieuwe ontmoetingen, de uitwisseling van kennis en de tentoonstelling van innovaties in de OV-sector. Exposanten zijn onder meer busfabrikanten CaetanoBus, Ebusco en Hess.

Niet alleen de lijst met exposanten wordt steeds langer, ook de eerste workshops zijn bekend. Deze zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van OV Expo. Tijdens de workshops wordt actief kennis uitgewisseld over onder meer elektrisch vervoer. Hiervoor zijn diverse workshopzalen op de beursvloer beschikbaar. Nieuw is het ‘silent disco’-concept, waardoor geluid van de beursvloer geen rol meer speelt tijdens de workshops.

Elkaar weer eens zien en spreken
Inmiddels hebben zich deelnemers aangemeld van tientallen bedrijven en organisaties in de OV-sector. Daarmee is OV Expo een moment om collega’s en relaties in de Nederlandse OV-sector te ontmoeten. Om bestaande contacten weer eens te zien en te spreken, maar ook om nieuwe contacten te leggen.

Uiteraard staat veiligheid voorop en daarom vindt OV Expo in aangepaste vorm plaats. Met tijdslots, ruimschoots beschikbare desinfecteermiddelen, reiniging van de workshopruimtes tussen de sessies door, tijdslots voor bezoek en meer wordt gezorgd voor een veilig en verantwoord bezoek aan de beurs.

Registreer jouw toegang
OV Expo 2020 is de OV-brede opvolger van BusVision 2018 en vindt tegelijkertijd plaats met Taxi Expo en het OV Expo Congres, waar we denken we na over oplossingen voor de coronacrisis. Deelname aan de vakbeurs is in de meeste gevallen gratis, dus registreer snel jouw toegang voordat er geen plek meer is in Expo Houten.

Meer nieuws

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›