Expo Houten

OV Expo niet geraakt door coronamaatregelen, veiligheid staat voorop

De aangescherpte coronamaatregelen hebben op dit moment geen gevolgen voor OV Expo en het OV Expo Congres 2020. De beperking op het aantal mensen dat een bijeenkomst mag bezoeken geldt niet voor zakelijke bijeenkomsten als congressen en beurzen. Bovendien neemt de organisatie allerlei maatregelen om te zorgen dat iedereen op 8 oktober veilig kan deelnemen.

Op de speciale pagina veilig naar de vakbeurs staat meer informatie over wat er allemaal wordt gedaan om dat veilige bezoek aan beurs en congres mogelijk te maken. Zo geven mensen die zich hebben aangemeld kort voor het evenement aan in welke van de twee tijdslots ze naar Expo Houten willen komen. Er zijn bredere paden met eenrichtingsverkeer en er staan diverse zuilen met desinfecteermiddel voor de handen op de beursvloer. Het geheel is verdeeld in zones voor lopen en praten, zodat er wel gewoon maar met anderhalve meter onderlinge afstand kan worden bijgepraat.

Congres op anderhalve meter
Voor het OV Expo Congres geldt dat dit niet in een vaste zaal wordt gehouden, maar dat de congresruimte in een aparte beurshal wordt gemaakt. Dat maakt het mogelijk om alle stoelen op voldoende afstand van elkaar te zetten. Het betreden en verlaten van de zaal gaat per rij en de congresdeelnemers hebben hun pauze op een apart deel van de beursvloer. Bovendien wordt het congres ook als webinar aangeboden. Wie liever niet naar Houten komt, kan zo dus toch deelnemen. Alle inschrijvers ontvangen na afloop een link waarmee het congres terug kan worden bekeken. Aanmelden voor deelname aan beurs of congres kan op deze pagina.

Meer nieuws

Terugblik: dit was het OV Expo Congres 2020

De coronacrisis betekent niet het einde van het openbaar vervoer, dat inmiddels veel meer omvat dan een voertuig op een vaste lijn. Er was voldoende gespreksstof tijdens het OV Expo Congres 2020. De OV-sector bevindt zich weliswaar in een periode vol uitdagingen, maar die biedt zeker ook perspectief. Een verslag van de hoogtepunten uit de… Lees verder ›

‘OV-sector kan door veranderd reisgedrag beter uit de crisis komen’

Massaal thuiswerken is inmiddels weer de norm, maar in de weken daarvoor gingen mensen weer vaker naar kantoor. Desondanks bleef het relatief rustig in het openbaar vervoer. Dat leverde waardevolle informatie op die kan worden gebruikt om de voormalige OV-reiziger in de toekomst weer terug te winnen. Hierover vertelt Vincent Wever van mobiliteitsadviesbureau Goudappel Coffeng… Lees verder ›

Nog minder dan een week tot het OV Expo Congres 2020

Over minder dan een week vindt het online OV Expo Congres 2020 plaats. Vanuit alle relevante kanten gaan sprekers op donderdagmiddag 8 oktober in gesprek over de toekomst van het openbaar vervoer. De coronacrisis biedt namelijk mogelijkheden om het systeem te verbeteren. Maar hoe kan het OV weer aantrekkelijk worden gemaakt? En hoe blijven regio… Lees verder ›