Expo Houten

Hygiëne-pitstop voor schone bussen in coronatijd

In deze coronatijd is desinfectie van bussen belangrijker dan ooit. HSU Facility speelt daar op in met de introductie van een hygiëne-pitstop in het openbaar vervoer. HSU, exposant tijdens OV Expo op 8 oktober, maakt op diverse busstations en eindhaltes gedurende de dag contactpunten van reizigers schoon in zogeheten pitstop. Aanmelden voor de vakbeurs kan via de registratiepagina.

Tussen het in- en uitstappen van reizigers door nemen schoonmakers de stangen, chauffeurscabines, OV-chippanelen en handvatten af. Alle plekken die gedurende een busrit door reizigers aangeraakt of vastgepakt kunnen worden, worden op deze manier tijdens de roulatie van de bussen extra gedesinfecteerd.

Er is bewust gekozen voor een pitstop op haltes, zodat de desinfectie zoveel mogelijk zichtbaar is voor reizigers en
chauffeurs. Zo zien zij met eigen ogen zien dat het voertuig waarin ze plaatsnemen hygiënisch is. In coronatijden is het nog belangrijker dat reizigers en chauffeurs weten dat ze in een schone bus zitten. In diverse concessies speelt HSU daarmee een belangrijke rol voor een schone en veilige omgeving met het schoonmaken van bussen, treinen en kantoren.

Meer nieuws

Terugblik: dit was het OV Expo Congres 2020

De coronacrisis betekent niet het einde van het openbaar vervoer, dat inmiddels veel meer omvat dan een voertuig op een vaste lijn. Er was voldoende gespreksstof tijdens het OV Expo Congres 2020. De OV-sector bevindt zich weliswaar in een periode vol uitdagingen, maar die biedt zeker ook perspectief. Een verslag van de hoogtepunten uit de… Lees verder ›

‘OV-sector kan door veranderd reisgedrag beter uit de crisis komen’

Massaal thuiswerken is inmiddels weer de norm, maar in de weken daarvoor gingen mensen weer vaker naar kantoor. Desondanks bleef het relatief rustig in het openbaar vervoer. Dat leverde waardevolle informatie op die kan worden gebruikt om de voormalige OV-reiziger in de toekomst weer terug te winnen. Hierover vertelt Vincent Wever van mobiliteitsadviesbureau Goudappel Coffeng… Lees verder ›

Nog minder dan een week tot het OV Expo Congres 2020

Over minder dan een week vindt het online OV Expo Congres 2020 plaats. Vanuit alle relevante kanten gaan sprekers op donderdagmiddag 8 oktober in gesprek over de toekomst van het openbaar vervoer. De coronacrisis biedt namelijk mogelijkheden om het systeem te verbeteren. Maar hoe kan het OV weer aantrekkelijk worden gemaakt? En hoe blijven regio… Lees verder ›