Expo Houten

Alle sprekers OV Expo Congres zijn bekend

Het programma van het OV Expo Congres 2020 is compleet. Tijdens het congres op donderdag 8 oktober in Expo Houten gaan toonaangevende sprekers en vakgenoten met elkaar in debat over de toekomst van het openbaar vervoer.

Van 12.30 tot 17.00 uur komen twee onderwerpen uitgebreid aan bod. Eerst gaan de sprekers dieper in op de mogelijkheden om het OV weer aantrekkelijk te maken voor reizigers. Later wordt onder de loep genomen hoe de crisis kan worden aangegrepen om het openbaar vervoer op de dunne lijnen te verbeteren. Hoe houd je de regio en stadsrand bereikbaar, zeker als de coronacrisis blijft doorsudderen?

Onder meer de volgende sprekers delen vanuit een talkshowsetting hun expertise. Op de website van het congres staat het volledige programma en meer over hun bijdragen.

Veilig en verantwoord
Het OV Expo Congres wordt een hybride evenement met zowel deelnemers in de zaal als online. Met diverse maatregelen zorgt de organisatie voor een veilige en verantwoorde deelname aan het congres en de bijbehorende vakbeurs OV Expo. Zo is het aantal deelnemers in de zaal beperkt en zorgen opstelling en routing ervoor dat er anderhalve meter afstand bewaard kan worden. Online deelnemers kunnen net als de aanwezigen in de zaal vragen stellen aan de sprekers en een bijdrage leveren aan de discussie.

Tickets voor het webinar zijn verkrijgbaar voor 169 euro. Deelname in de congreszaal kost voor vervoerders en overheden 199 euro. Aanmelden voor deelname kan op de registratiepagina van het congres.

Meer nieuws

Terugblik: dit was het OV Expo Congres 2020

De coronacrisis betekent niet het einde van het openbaar vervoer, dat inmiddels veel meer omvat dan een voertuig op een vaste lijn. Er was voldoende gespreksstof tijdens het OV Expo Congres 2020. De OV-sector bevindt zich weliswaar in een periode vol uitdagingen, maar die biedt zeker ook perspectief. Een verslag van de hoogtepunten uit de… Lees verder ›

‘OV-sector kan door veranderd reisgedrag beter uit de crisis komen’

Massaal thuiswerken is inmiddels weer de norm, maar in de weken daarvoor gingen mensen weer vaker naar kantoor. Desondanks bleef het relatief rustig in het openbaar vervoer. Dat leverde waardevolle informatie op die kan worden gebruikt om de voormalige OV-reiziger in de toekomst weer terug te winnen. Hierover vertelt Vincent Wever van mobiliteitsadviesbureau Goudappel Coffeng… Lees verder ›

Nog minder dan een week tot het OV Expo Congres 2020

Over minder dan een week vindt het online OV Expo Congres 2020 plaats. Vanuit alle relevante kanten gaan sprekers op donderdagmiddag 8 oktober in gesprek over de toekomst van het openbaar vervoer. De coronacrisis biedt namelijk mogelijkheden om het systeem te verbeteren. Maar hoe kan het OV weer aantrekkelijk worden gemaakt? En hoe blijven regio… Lees verder ›