Volvo Bus naar BusVision met een Electric Hybrid

volvo_7900_electric_hybrid_restaurant_2014_01Op 12 en 13 oktober is Volvo Bus vertegenwoordigd op BusVision in Houten met een Electric Hybrid 7900. Op de show zal Volvo Bus present zijn met een van de eerste, in serie geproduceerde Electric Hybrid bussen. De bus werkt gemiddeld 70% van de route in de elektrische stand. Geruisloos en zonder uitstoot. Dat betekent minder geluid en schonere lucht langs de route en bij terminals en bushaltes. De dieselmotor helpt alleen mee als dat nodig is, en laadt dan ook de accu op. Daarnaast heeft deze bus een hogere passagierscapaciteit dan bestaande dieselbussen en maakt gebruik van een gestandaardiseerd oplaadsysteem aan de eindhaltes.

Full Electric

In Göteborg loopt een pilot met deze bussen, het ElectriCity project, dat in de zomer van 2015 is uitgebreid met een drietal volledig elektrische bussen. Sindsdien rijden deze bussen, naast een vijftal al eerder ingezette bussen, in exploitatie. De ervaringen van Volvo Bus en die van de concessienemer (Keolis) en concessieverlener (Västtrafik en Gotenburg City) zijn belangrijk in het proces om elektromobiliteit oplossingen in het openbaarvervoer te kunnen introduceren. Een vertegenwoordiger van Västtrafik zal tijdens de conferentie ingaan op de ervaringen van passagiers en chauffeurs.

Volvo 9700 met VDS

Op het buitenterrein van Expo Houten zal een Volvo 9700 touringcar staan met ons veelgeprezen “Volvo Dynamic Steering” systeem. Recent onderzoek heeft bevestigd dat Volvo Dynamic Steering het risico van werkgerelateerde klachten voor buschauffeurs verlaagt. Op afspraak kunt u een proefrit maken. Wij heten u graag welkom!

Meer nieuws

‘OV-sector kijkt te weinig naar vervoersarmoede’

Er blijven allerlei kansen liggen om vervoersarmoede op te lossen omdat er te weinig wordt gedaan met data. Dat bepleit Anne van der Veen van adviesbureau Over Morgen. Zo zorgt het strekken van OV-lijnen wel voor een efficiëntere exploitatie en zijn sommige reizigers blij met de kortere reistijd, maar wordt andere burgers de toegang tot… Lees verder ›

Minder zorgen over onderhoud en service bestuurdersstoel dankzij speciale app

Bestuurdersstoelen binnen het OV moeten periodiek onderhouden worden om de conditie van de stoelen te waarborgen en daarmee stilstand van materieel en zitklachten te voorkomen. Dit is zelfs vastgelegd in de CAO. Om vervoerders nog meer te ontzorgen en nog beter en efficiëntere service te kunnen bieden, heeft EBLO de Fleet Maintenance App ontwikkeld. De… Lees verder ›

‘Coronaproof interieurtextiel is norm van de toekomst’

Iedereen wordt op veel vlakken nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. In het openbaar vervoer wil Buvetex met een coronaproof stoffering bijdragen aan een oplossing. De zogeheten Bioguard-stoffen bestrijden 99,9 procent van het ongewenste DNA, virussen en bacteriën. Het interieurtextiel is ideaal voor complete stoffering bij bussen in het openbaar vervoer en… Lees verder ›