Volvo Bus naar BusVision met een Electric Hybrid

volvo_7900_electric_hybrid_restaurant_2014_01Op 12 en 13 oktober is Volvo Bus vertegenwoordigd op BusVision in Houten met een Electric Hybrid 7900. Op de show zal Volvo Bus present zijn met een van de eerste, in serie geproduceerde Electric Hybrid bussen. De bus werkt gemiddeld 70% van de route in de elektrische stand. Geruisloos en zonder uitstoot. Dat betekent minder geluid en schonere lucht langs de route en bij terminals en bushaltes. De dieselmotor helpt alleen mee als dat nodig is, en laadt dan ook de accu op. Daarnaast heeft deze bus een hogere passagierscapaciteit dan bestaande dieselbussen en maakt gebruik van een gestandaardiseerd oplaadsysteem aan de eindhaltes.

Full Electric

In Göteborg loopt een pilot met deze bussen, het ElectriCity project, dat in de zomer van 2015 is uitgebreid met een drietal volledig elektrische bussen. Sindsdien rijden deze bussen, naast een vijftal al eerder ingezette bussen, in exploitatie. De ervaringen van Volvo Bus en die van de concessienemer (Keolis) en concessieverlener (Västtrafik en Gotenburg City) zijn belangrijk in het proces om elektromobiliteit oplossingen in het openbaarvervoer te kunnen introduceren. Een vertegenwoordiger van Västtrafik zal tijdens de conferentie ingaan op de ervaringen van passagiers en chauffeurs.

Volvo 9700 met VDS

Op het buitenterrein van Expo Houten zal een Volvo 9700 touringcar staan met ons veelgeprezen “Volvo Dynamic Steering” systeem. Recent onderzoek heeft bevestigd dat Volvo Dynamic Steering het risico van werkgerelateerde klachten voor buschauffeurs verlaagt. Op afspraak kunt u een proefrit maken. Wij heten u graag welkom!

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›