Expo Houten

Volvo Bus naar BusVision met een Electric Hybrid

volvo_7900_electric_hybrid_restaurant_2014_01Op 12 en 13 oktober is Volvo Bus vertegenwoordigd op BusVision in Houten met een Electric Hybrid 7900. Op de show zal Volvo Bus present zijn met een van de eerste, in serie geproduceerde Electric Hybrid bussen. De bus werkt gemiddeld 70% van de route in de elektrische stand. Geruisloos en zonder uitstoot. Dat betekent minder geluid en schonere lucht langs de route en bij terminals en bushaltes. De dieselmotor helpt alleen mee als dat nodig is, en laadt dan ook de accu op. Daarnaast heeft deze bus een hogere passagierscapaciteit dan bestaande dieselbussen en maakt gebruik van een gestandaardiseerd oplaadsysteem aan de eindhaltes.

Full Electric

In Göteborg loopt een pilot met deze bussen, het ElectriCity project, dat in de zomer van 2015 is uitgebreid met een drietal volledig elektrische bussen. Sindsdien rijden deze bussen, naast een vijftal al eerder ingezette bussen, in exploitatie. De ervaringen van Volvo Bus en die van de concessienemer (Keolis) en concessieverlener (Västtrafik en Gotenburg City) zijn belangrijk in het proces om elektromobiliteit oplossingen in het openbaarvervoer te kunnen introduceren. Een vertegenwoordiger van Västtrafik zal tijdens de conferentie ingaan op de ervaringen van passagiers en chauffeurs.

Volvo 9700 met VDS

Op het buitenterrein van Expo Houten zal een Volvo 9700 touringcar staan met ons veelgeprezen “Volvo Dynamic Steering” systeem. Recent onderzoek heeft bevestigd dat Volvo Dynamic Steering het risico van werkgerelateerde klachten voor buschauffeurs verlaagt. Op afspraak kunt u een proefrit maken. Wij heten u graag welkom!

Meer nieuws

Terugblik: dit was het OV Expo Congres 2020

De coronacrisis betekent niet het einde van het openbaar vervoer, dat inmiddels veel meer omvat dan een voertuig op een vaste lijn. Er was voldoende gespreksstof tijdens het OV Expo Congres 2020. De OV-sector bevindt zich weliswaar in een periode vol uitdagingen, maar die biedt zeker ook perspectief. Een verslag van de hoogtepunten uit de… Lees verder ›

‘OV-sector kan door veranderd reisgedrag beter uit de crisis komen’

Massaal thuiswerken is inmiddels weer de norm, maar in de weken daarvoor gingen mensen weer vaker naar kantoor. Desondanks bleef het relatief rustig in het openbaar vervoer. Dat leverde waardevolle informatie op die kan worden gebruikt om de voormalige OV-reiziger in de toekomst weer terug te winnen. Hierover vertelt Vincent Wever van mobiliteitsadviesbureau Goudappel Coffeng… Lees verder ›

Nog minder dan een week tot het OV Expo Congres 2020

Over minder dan een week vindt het online OV Expo Congres 2020 plaats. Vanuit alle relevante kanten gaan sprekers op donderdagmiddag 8 oktober in gesprek over de toekomst van het openbaar vervoer. De coronacrisis biedt namelijk mogelijkheden om het systeem te verbeteren. Maar hoe kan het OV weer aantrekkelijk worden gemaakt? En hoe blijven regio… Lees verder ›