Expo Houten

Volvo Bus naar BusVision met een Electric Hybrid

volvo_7900_electric_hybrid_restaurant_2014_01Op 12 en 13 oktober is Volvo Bus vertegenwoordigd op BusVision in Houten met een Electric Hybrid 7900. Op de show zal Volvo Bus present zijn met een van de eerste, in serie geproduceerde Electric Hybrid bussen. De bus werkt gemiddeld 70% van de route in de elektrische stand. Geruisloos en zonder uitstoot. Dat betekent minder geluid en schonere lucht langs de route en bij terminals en bushaltes. De dieselmotor helpt alleen mee als dat nodig is, en laadt dan ook de accu op. Daarnaast heeft deze bus een hogere passagierscapaciteit dan bestaande dieselbussen en maakt gebruik van een gestandaardiseerd oplaadsysteem aan de eindhaltes.

Full Electric

In Göteborg loopt een pilot met deze bussen, het ElectriCity project, dat in de zomer van 2015 is uitgebreid met een drietal volledig elektrische bussen. Sindsdien rijden deze bussen, naast een vijftal al eerder ingezette bussen, in exploitatie. De ervaringen van Volvo Bus en die van de concessienemer (Keolis) en concessieverlener (Västtrafik en Gotenburg City) zijn belangrijk in het proces om elektromobiliteit oplossingen in het openbaarvervoer te kunnen introduceren. Een vertegenwoordiger van Västtrafik zal tijdens de conferentie ingaan op de ervaringen van passagiers en chauffeurs.

Volvo 9700 met VDS

Op het buitenterrein van Expo Houten zal een Volvo 9700 touringcar staan met ons veelgeprezen “Volvo Dynamic Steering” systeem. Recent onderzoek heeft bevestigd dat Volvo Dynamic Steering het risico van werkgerelateerde klachten voor buschauffeurs verlaagt. Op afspraak kunt u een proefrit maken. Wij heten u graag welkom!

Meer nieuws

Call for Papers: denk mee met het OV Expo Congres ’21

Een verplaatsing beperkt zich allang niet meer van halte naar halte. Deze ontwikkeling van openbaar vervoer naar publieke mobiliteit is niet meer terug te draaien. Toch worden nog veel doelgroepen gemist. Hoe zorg je ervoor dat het OV voor iedereen toegankelijk is en aantrekkelijk wordt? Wie laten het OV nu eigenlijk links liggen en waarom?… Lees verder ›

OV Expo ’21 op 16 september in Expo Houten

OV Expo ’21 vindt plaats op donderdag 16 september in Expo Houten. Het wordt een actieve netwerkdag voor de openbaar vervoer- en touringcarsector met een vakbeurs, interessante workshops en het OV Expo Congres. OV Expo ’21 wordt georganiseerd door vakblad OVPro.nl en is de opvolger van het tweejaarlijkse evenement BusVision. Tijdens de vorige editie in… Lees verder ›

Terugblik: dit was het OV Expo Congres 2020

De coronacrisis betekent niet het einde van het openbaar vervoer, dat inmiddels veel meer omvat dan een voertuig op een vaste lijn. Er was voldoende gespreksstof tijdens het OV Expo Congres 2020. De OV-sector bevindt zich weliswaar in een periode vol uitdagingen, maar die biedt zeker ook perspectief. Een verslag van de hoogtepunten uit de… Lees verder ›